Mehmet Özhaseki Ankara İçin Melih Gökçek'le Anlaşmak İstiyor!

AK Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmayı isteyen Mehmet Özhaseki'nin eski başkan Melih Gökçek'in desteğini almak istiyor.

09.11.2018-09:38 - (Son Güncelleme: 09.11.2018-09:48) Mehmet Özhaseki Ankara İçin Melih Gökçek'le Anlaşmak İstiyor!

AK Parti'de yerel seçim için adaylık başvuru döneminin başlamasıyla beraber partinin yaptırdığı kamuoyu anketleri, sahadan alınan değerlendirmeler doğrultusunda kulisleri de hareketlendirdi. Ankara Büyükşehir Belediye adaylığı için adı geçen Mehmet Özhaseki, Melih Gökçek'in desteğini almaya uğraşıyor. Binali Yıldırım'ın İstanbul adaylığını kabul etmemesi halinde Numan Kurtulmuş'un ismi adaylık için gündeme gelebilir.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın aktardığına göre, adaylık başvurularının 12 Kasım'da biteceği AK Parti, eğer bir uzatma olmaması halinde teşkilatlardaki eğilim yoklamasını 18 Kasım'da yapacak. Elektronik ortamda gerçekleştirilecek ve aynı gün içinde neticelerin genel merkeze gideceği eğilim yoklaması sonuçlarına göre aday tespit etme süreci de hızlanacak.

3 BÜYÜKŞEHİRDE 4 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

İstanbul için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım veya Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ankara için Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İzmir için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ismi öne çıkmaya başlarken, parti kulislerinde aday yapılacak ada göre seçmenin durumunun ne olabileceği hususunda şu değerlendirmeler yapılıyor:

YILDIRIM İSTEMEZSE, KURTULMUŞ GÜNDEME GELEBİLİR

"Yıldırım'ın aday olmasına karar verilirse MHP seçmeninin de oyunu toplayabilir. Yıldırım'ın Başbakanlık günlerinden itibaren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çok iyi bir sohbeti var. Bu durumun, aday olması halinde yerel seçimlere yansıması olur. Yıldırım'ın kabul etmemesi halinde Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un ismi adaylık için gündeme düşebilir. İstanbul'daki Karadenizli seçmenin ağırlığı düşünüldüğü zaman Kurtulmuş'un diğer partilerin Karadenizli seçmeninin oyunu alma ihtimali var."

ÖZHASEKİ'NİN GÖKÇEK İSTEĞİ

"Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ankara'dan adaylığı çok istiyor ve bunun için de önemli biçimde çalıştığı kulislerde söyleniyor. Gökçek'in yüzde 5'lik bir oy potansiyelinin olduğu bildiriliyor. Özhaseki'nin, Gökçek'in desteğini almayı hedeflediği, hatta bunun için Ankara'nın ilçelerindeki aday tespit etme çalışmalarında Gökçek'le fikir alışverişinde bulunduğu iddia ediliyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal