MEB’den okullarda yeni düzenleme: ‘Veli randevu sistemi’ hayata geçti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velilerin okul müdürü ve öğretmenlere randevu sistemi üzerinden erişebileceği bir uygulamayı hayata geçirdi. Buna göre E-Devlet sistemi üzerinden kullanılabilecek olan sistem ile randevu alınabilecek.

24.03.2024-11:07 - (Son Güncelleme: 24.03.2024-11:07)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velilerin okul müdürü ve öğretmenler ile daha görüşmesini sağlamak amacıyla yeni bir uygulama hayata geçirdi. MEB’in hayata geçirdiği ‘veli randevu sistemi’ ile beraber öğretmen görüşmeleri konusunda E-Devlet bilgileriyle okulların internet sitesi üzerinden randevu alınabilecek.

‘Veli randevu sistemi’ hayata geçti

AA’da yer alan habere göre; Okul yöneticileri, veli-randevu sistemiyle öncelikle öğretmenlerin uygunluğunu değerlendirerek veli görüşmelerini organize ediyor.

Veliler, okulun web sitesine e-devlet kullanıcı bilgileriyle giriş yaparak sisteme erişebiliyorlar. Sistemde, öğretmenlerin müsaitlik durumunu gösteren bir tablo bulunuyor ve veliler boş zaman dilimleri için randevu talebinde bulunabiliyorlar. Randevu talepleri, ilgili haftadan önceki cuma günü öğle saatlerine kadar kabul ediliyor. Aynı günün öğleden sonrasında ise okul yönetimi öğretmenlere randevu saatlerini iletiyor.

MEB’den okullarda yeni düzenleme: ‘Veli randevu sistemi’ hayata geçti

Veliler, sisteme giriş yaptıktan sonra randevu talep edebilir, mevcut ve geçmiş randevularını görüntüleyebilir ve henüz gerçekleşmemiş randevularını iptal edebilirler.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal