Muş’ta kar kalınlığı 4 metre oldu: Ekipler yol açma çalışmalarını sürdürüyor

Muş’un yüksek kesimlerinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı sebebiyle, kar kalınlığı 4 metreye ulaştı. Ekipler kapanan yolları açmak için çalışmalarına devam ediyor.

24.03.2024-10:52 - (Son Güncelleme: 24.03.2024-10:52)

İlkbaharın ortalarına gelinmesine rağmen Türkiye’nin önemli bir kısmında soğuk hava ve kar yağışı etkili oluyor. Özellikle Doğu Anadolu’da kara kış henüz yeni başladı. Muş’ta kar kalınlığının 4 metreye ulaştığı belirtilirken ekiplerin kapanan yolları yeniden ulaşıma açmak için çalışmaları devam ediyor.

Muş’ta kar kalınlığı 4 metre oldu

TRT Haber’de yer alan habere göre; İl Özel İdaresi ekipleri, yüksek rakıma sahip köy ve mezra yollarını karla mücadele ederek temizlemek için büyük bir özveriyle çalışıyor. Özellikle 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı 2 bin 500 rakımlı Üçevler Grup Köy Yolu'nda, ekipler zorlu doğa koşullarına rağmen karla kaplı yolları temizlemek için gece gündüz demeden çalışıyor.

Muş’ta kar kalınlığı 4 metre oldu: Ekipler yol açma çalışmalarını sürdürüyor

Karda derinliği 4 metreyi bulan yerlerde, ekiplerin iş makineleri bile karla kaplı yolları temizleme çabasında boyunun üzerine çıkıyor. İl Özel İdaresi Şefi Nazım Diner, zorlu çalışma koşullarına rağmen ekiplerin kar temizleme çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini ifade ederek, "Son üç gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Üçevler Grup Köy Yolu'nda yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 4 metreyi aşıyor. Ancak ekip arkadaşlarımızla birlikte karşılaştığımız zorluklara rağmen kar temizleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef, çalışmalar sırasında çığ düşmesi gibi risklerle karşılaşıyoruz. Ancak şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı. Kar tabakasının sert olması nedeniyle çalışmalarımızda bazı zorluklar yaşasak da, vatandaşların güvenli ulaşımını sağlamak için azimle çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal