Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu: Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin en büyük şehir hastanesinin Sancaktepe’de yapıldığını belirtti. Bakan Koca, hastanenin faaliyete geçmesiyle beraber en az 20 bin çalışanın burada görev alacağını belirtti.

24.03.2024-10:26 - (Son Güncelleme: 24.03.2024-10:26)

İstanbul’un Sancaktepe ilçesindeki Fatma Fitnat Camisi’nde namaz çıkışı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe’de yapımı devam eden şehir hastanesiyle ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı.

Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi olacak

Haber7’de yer verilen habere göre; Sağlık Bakanı Koca, ziyaretlerinin ardından Sancaktepe'deki şehir hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Yaptığı açıklamada, ülke genelinde şu anda hizmet veren 24 şehir hastanesi bulunduğunu ve 14 hastanenin inşaatının sürdüğünü belirtti. Ayrıca Muğla, Malatya ve Van'da yapılacak hastanelerle birlikte büyük şehirlerde şehir hastanesi olacağını vurguladı. 

İstanbul için planlanan 3 ek şehir hastanesi olduğunu da dile getiren Bakan Koca, Türkiye'nin en büyük kapasiteli şehir hastanesi olan Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin inşaatının devam ettiğini açıkladı. Hastanenin yanında yer alan 1008 yataklı Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin de entegre edilmesiyle toplamda 5 bin 108 yataklı bir sağlık kampüsü oluşturulacağını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu: Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi olacak

6 ay içinde faaliyete geçirilmesi planlanıyor

Bakan Koca, ihalesi tamamlanan hastanenin kapalı alanının bir milyon metrekare olduğunu ve genel hastane, kadın doğum, çocuk, ortopedi, KVC, fizik tedavi, YGAP ve psikiyatri olmak üzere 6 hastaneden oluşan bir sağlık kampüsü olacağını belirtti.

Ayrıca, kampüste Bağımlı Hastalar için Rehabilitasyon Merkezi'nin (BAHAR) de bulunacağını dile getiren Koca, "Burada AMATEM ve ÇEMATEM lojmanlarıyla birlikte bir BAHAR Merkezi olacak. Bir-iki katlı villaların hızla yapımı da devam ediyor. Önümüzdeki 6 ay içinde BAHAR Projesi'ni hızla faaliyete geçirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bu projenin 30 büyük şehirde yapılmasının planlandığını aktaran Koca, bu merkezlerden yatırıma alınan 10 projeden ihalesi ilk yapılanın Sancaktepe'deki kampüs olduğunu vurguladı.

Koca, "Bu kapasitesiyle, AMATEM, ÇEMATEM ve bağımlı hastalar için rehabilitasyon merkezinin bir arada olduğu yapı yeni nesil bir BAHAR Projesi olacak ve bu anlamda dünyada bir ilk olacak." şeklinde konuştu.

SMA hastalığının tedavisinin önemini biliyoruz

Bakan Koca, Sancaktepe'deki şehir hastanesinin inşaatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şehir hastanesinin, gen hücre terapi merkeziyle birlikte nadir hastalıkların tedavisine odaklanacağını belirtti. Ayrıca, dijital ruhsatlandırma sürecinin dünyada bir ilk olacağını vurguladı. 

Şehir hastanelerinin sayısının 2026'ya kadar 50'ye ulaşması hedeflendiğini de ekledi. Bununla birlikte, simülasyon merkezi ve İl Sağlık Müdürlüğü binasının da komplekse dahil edileceğini ifade etti. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'nün de ziyarette yer aldığı belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal