Nevruz kutlamalarında terör provokasyonu: 15 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa’da DEM Parti öncülüğünde düzenlenen nevruz kutlamalarında sözde ‘Kürdistan’ baskılı tişört giyen ve terör örgütü lehinde sloganlar atan 15 kişi, alanda bulunan sivil polisler tarafından gözaltına alındı.

24.03.2024-10:16 - (Son Güncelleme: 24.03.2024-10:16)

Şanlıurfa’daki 11 Nisan Stadyumu park alanında düzenlenen nevruz kutlamalarına terör örgütü destekçileri tarafından gölge düşürüldü. Kutlamaya gelen 15 kişi sözde ‘Kürdistan’ baskılı tişört giyerek terör örgütü lehine sloganlar attı. Söz konusu kişiler alanda bulunan sivil polisler tarafından gözaltına alındı.

Nevruz kutlamalarında terör provokasyonu

DHA’da yer alan habere göre; Şanlıurfa'da, DEM Parti örgütü tarafından 11 Nisan Stadyumu park alanında Nevruz kutlaması düzenlendi. Kutlamaya katılanlar, polis kontrol noktasında üst araması yapıldıktan sonra alana alındı. Ancak kalabalıktan bazı kişilerin terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine yasa dışı sloganlar atması ve bazılarının 'Kürdistan' yazılı tişörtler giymesi dikkat çekti. Bu durum üzerine alanda bulunan sivil polis ekipleri harekete geçerek 15 kişiyi gözaltına aldı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kürt sorununun demokratik çözümüne vurgu yaparak şunları söyledi:

Nevruz kutlamalarında terör provokasyonu: 15 kişi gözaltına alındı

"Türkiye'nin geleceği 31 milyon Kürt'ün iradesiyle, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümündedir. Bunun için sizleri tekrar diyaloğa ve müzakereye çağırıyoruz. Ama ne yapıyorlar? Kürtlerin yaşadığı her yere 'Teröristan' diyorlar. Milletvekilleriniz Meclis'te iki kelime Kürtçe konuştuğunda seslerini kısıyorlar, 'bilinmeyen dil' diyorlar. Bir an önce teröristan kavramından, bilinmeyen dil tarifinden vazgeçin."

Konuşma sonrasında DEM Parti Belediye başkan adayları tanıtılıp, alanda nevruz ateşi yakıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal