Öğretmen-veli görüşmesinde randevulu sisteme geçildi!

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni bir düzenlemeye gitti ‘öğretmen-veli randevularını’ dijital ortama taşıdı. Veliler, çocuklarının öğretmenleriyle görüşmek için okulların internet sitelerinden randevu alıp görüşme gerçekleştirilebilecek.

23.03.2024-14:49 - (Son Güncelleme: 23.03.2024-16:49) Öğretmen-veli görüşmesinde randevulu sisteme geçildi!

Alınan bu yeni kararla birlikte ‘‘Veli randevu sistemi’’ ile veliler, öğretmen görüşmeleri için e-devlet kullanıcı bilgileriyle okulların internet sitelerinden randevu alabilecek.

‘‘Veli randevu sistemi’’ dönemine geçildi! 

Gelişmiş birçok batı ülkelerinde uygulanan okul müdürü ve öğretmen üzerinden randevu sisteminin geçildiğini aktaran Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamasının ardından MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü harekete geçti. Öğretmen-veli görüşmeleri için yeni bir dijital uygulama geliştirdi. Yazılım uzmanlarınca geliştirilen ve kullanıma açılan "veli randevu sistemi" ile veliler, okulda eğitim alan çocuklarının durumunu görüşmek istedikleri öğretmenle görüşme zamanını ayarlayabiliyor.

Öğretmen-veli görüşmesinde randevulu sisteme geçildi!

Randevu sistemi nasıl uygulanıyor?

Veli-randevu sistemi ile okul yöneticileri, öncelikle veli görüşmeleri için öğretmenlerin uygun zaman aralığı belirleniyor. Veliler, okulun internet sitesi üzerinden e-devlet kullanıcı bilgileriyle sisteme giriş yapıyor. Sistemde, öğretmenlerin müsaitlik tablosundan boş olan zaman dilimleri takip ediliyor ve randevu talebinde bulunabiliyor. Randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğle saatine kadar sistem açık tutulacak. Aynı gün öğleden sonra ise okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini bildirecek. Veli, sistem üzerinden giriş yaptıktan sonra randevu talep edebildiği gibi aktif ve eski randevularını görebilecek ve günü gelmemiş randevusunu da iptal edebilecek.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal