YKS ikinci geç başvuru ne zaman? 2024 YKS ikinci ek başvurusu nasıl yapılır? YÖK’ten öğrencilere YKS müjdesi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), YKS ve YKS ek başvurularını kaçıran adayların 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapabileceğini duyurdu. Öğrenciler ise YKS ikinci ek başvurunun nasıl yapılacağı yönündeki araştırmalarını artırdı. Peki YKS ikinci geç başvuru ne zaman? 2024 YKS ikinci ek başvurusu nasıl yapılır? İşte soruların yanıtı…

23.03.2024-12:56 - (Son Güncelleme: 23.03.2024-12:56)

Milyonlarca öğrencinin 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde ter dökeceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) konusunda başvuruları kaçıran adaylara Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) müjdeli haber geldi. YÖK’ün yaptığı açıklamaya göre YKS’nin daha önceki başvurularını kaçıran öğrenciler ikinci bir ek başvuru şansına sahip olacak. Peki YKS ikinci geç başvuru ne zaman? 2024 YKS ikinci ek başvurusu nasıl yapılır?

YKS ikinci geç başvuru ne zaman?

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) yayımladığı yönetmelik kapsamında yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girmelerini gerektiren düzenleme sonrasında başvuru süresini kaçıran adaylar için ikinci bir başvuru şansı tanındı.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, bu yeni düzenleme ile öğrencilerin mağduriyet yaşamaması amacıyla 25-28 Mart tarihleri arasında ikinci kez başvuru yapma imkanı sağlandığı belirtildi. Bu sayede, başvuru süresini kaçıran adayların yeniden başvuru yaparak sınav hakkını kullanmaları ve eğitim hayatlarına devam etmeleri sağlanmış olacak.

YKS ikinci geç başvuru ne zaman? 2024 YKS ikinci ek başvurusu nasıl yapılır? YÖK’ten öğrencilere YKS müjdesi

2024 YKS ikinci ek başvurusu nasıl yapılır?

Gelecek ay düzenlenecek olan sınav için başvurular başladı. Adaylar, sınav başvurularını bireysel olarak ÖSYM başvuru merkezlerine giderek veya ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla gerçekleştirebilirler.

Başvurular için belirlenen tarih aralıkları da netleşti. 1-26 Şubat 2024 veya 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan adayların bilgileri geçerli sayılacak. Bu tarihlerde başvuru yapan adaylar tekrar başvuru yapmak zorunda kalmayacaklar.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal