MEB DYK ara tatilde devam ediyor mu?

Eğitim süreci devam ederken ikinci ara tatile çok az bir süre kala DYK kursuna devam eden öğrenciler ara tatil olup olmadığını araştırmaya başladı. 2021-2022 Eğitim öğretim yılı ikinci ara tatili 8 Nisan Cuma günü başlayıp, 18 Nisan Pazartesi gününe kadar sürecek. Peki, DYK kursları ara tatilde devam edecek mi? Ara tatilde DYK kursu var mı? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

05.04.2022-15:41 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-15:41) MEB DYK ara tatilde devam ediyor mu?

2021-2022 Eğitim öğretim yılının ikinci döneminde gerçekleştirilecek olan ara tatile çok az bir süre kala Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) hakkında araştırmalar hızlandı. İkinci dönem ikinci ara tatil 8 Nisan Cuma günü başlayıp, 18 Nisan Pazartesi günü sona erecek. DYK kursuna giden öğrenciler ara tatil olup olmadığını, kursların ara tatilde de devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Peki, DYK kursları ara tatilde devam edecek mi? Ara tatilde DYK kursu var mı? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

DYK kursları ara tatilde devam edecek mi? Ara tatilde DYK kursu var mı?

Eğitim öğretim sürecinin ikinci ara tatili için birkaç gün kala DYK kurslarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği soruları akıllara takıldı. DYK kursları için planlama yapılması durumunda kurslar devam edecektir. Fakat kurslar hakkında herhangi bir planlama yapılmadıysa kurslar yapılmayabilir. Bu durum okul idaresinin kararına bağlı olarak gerçekleşmektedir.

Ara tatilde DYK kurslarının yapılıp yapılmama kararı tamamen okul idaresinin alacağı bir karardır. Yani kursa gittiğiniz okul kararını sizlerle paylaşacaktır.

DYK Ara Tatilde Var MıMilli Eğitim Bakanlığı tarafından Destekleme ve Yetiştirme Kursları için alınan kararlar şu şekildedir:

1-) DYK bundan böyle ilköğretim 7 ve 8. sınıflar ile ortaöğretim 11 ve 12. sınıflar ve mezunlara yönelik açılacak.

2-) İlköğretim 5 ve 6. sınıflar ile ortaöğretim 9 ve 10. sınıflara DYK açılamayacak.

3-) Zorunlu haller dışında kursların, ilköğretimde hafta içi, ortaöğretimde hafta sonu yapılması esas olacak.

4-) Kurslarda açılacak dersler, 7,8,11 ve 12. sınıflar ile örgün ve açıköğretim mezunlarına yönelik, bu yönerge kapsamında Bakanlıkça hazırlanan kılavuzla belirlenen derslerle sınırlı olacak.

5-) Yarıyıl tatilinde kurs yapılabilecekken ara tatillerde yapılamayacak.

6-) Sınıflardaki öğrenci sayısı 10-24 arasında olacak. Bazı durumlarda bu sayı 5'e kadar düşebilecek.

7-) Yönergede belirlenen dersler dışında kurs açılamayacak.

8-) Her okulda nöbetçi öğretmen görevlendirilecek.

9-) Kurslar yılda en az 2 defa denetlenecek.

Bu kararlar okullara göre de değişiklik gösterebilmektedir. DYK kursları için okul idaresi karar almaktadır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal