MEB yaz dönemi DYK ne zaman başlıyor?

2022 Eğitim ve Öğretim yılının bitmesine çok az bir zaman kaldı. Milyonlarca öğrenci ve veli de 2022 DYK kursları hangi tarihte başlayacak? Yaz dönemi için Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuruları ne zaman yapılacak? DYK 'ya kimler başvuru yapabilir? gibi soruların cevaplarını şimdiden araştırmaya başladı. Biz de bu haberimizde bu konuyu sizler için araştırdık ve ayrıntılarına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz. İşte konunun detayları..

14.03.2022-18:12 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-18:24) MEB yaz dönemi DYK ne zaman başlıyor?

Okulların kapanmasına sayılı günler kala MEB tarafından yaz tatilini değerlendirmek için öğrencilere sunulan Destekleme ve Yetiştirme Kursları 'nın ne zaman yapılacağı ile ilgili hem öğrenciler hem de veliler şimdiden araştırma içerisine girdiler. Öğrencilerin eğitim hayatında önemli bir paya sahip olan ve bilgilerini artırmaya yönelik olarak MEB tarafından düzenli bir şekilde yaz tatili boyunca verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları 'nın ne zaman başlayacağı oldukça merak edilmektedir. Yaz dönemi DYK başvuruları ne zaman başlayacak? Yaz döneminde yapılacak olan DYK 'larına kimler başvuru yapabiliyor? Yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına ücretli öğretmenlik yapanlar da başvuru yapabilir mi gibi soruların da cevapları oldukça merak edilmektedir. Biz de bu haberimizin içeriğinde sizlere çok merak edilen bu konunun detaylarını aktaracağız.


MEB yaz dönemi DYK başvuru tarihleri ne zaman?

MEB yaz dönemi içinde yapılacak olan öğretmen başvuruları, 13 Haziran Pazartesi günü ile 17 Haziran Cuma günü başlayacaktır. MEB yaz dönemi DYK öğrenci başvuru tarihleri ise 20 Haziran Pazartesi günü ile 24 Haziran Cuma günü arasında yapılacaktır. 

DYK yaz kursu sınıflarının oluşturulması ise 27 Haziran Pazar günü ile 1 Temmuz Cuma günü tarihleri arasında yapılacaktır. 

2022 yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları 4 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 28 Ağustos Pazar gününde de sona erecektir. 

Ücretli öğretmenler DYK için başvuru yapabilecek mi?

Hem veliler hem de öğrenciler kadar yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına başvurularda ücretli öğretmenlik yapanlar da başvuru yapıp yapamayacakları konusunda merak içindedirler. MEB tarafından yapılan resmi açıklamaya göre yaz dönemi içinde gerçekleştirilecek olan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına, ücretli olarak öğretmenlik yapan kişiler de başvuru yapabilecekler ve başvuruları kabul edildikten sonra da bu kursta öğretmenlik yapabileceklerdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal