MEB 2022 yaz okulu ne zaman başlıyor? Yaz okulları başlangıç tarihi belli oldu mu?

MEB, öğrenciler için bu sene yaz okulu kursları açacak. Yaz okullarına çocuklarını göndermek isteyen vatandaşlar da '' Yaz okulları hangi tarihte açılacak? '' sorusunu merak ederek araştırmaya başladı. İşte MEB yaz okulu açılış tarihi..

14.06.2022-14:18 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-14:18) MEB 2022 yaz okulu ne zaman başlıyor? Yaz okulları başlangıç tarihi belli oldu mu?

MEB, bu sene yaz okulu kursları açmak için faaliyete başladı. MEB 'in açacağı yaz okullarını çocuklarını kayıt ettirmek isteyen vatandaşlar da bu eğitim tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, MEB yaz okulu dersleri ne zaman başlayacak? MEB yaz okulu kayıt tarihi belli oldu mu? İşte cevabı..

MEB yaz okulu başlangıç tarihleri ne zaman?

MEB tarafından yapılan bir açıklamaya göre 2021 - 2022 eğitim ve öğretim yılı yaz dönemi destekleme ile yetiştirme kursları ile yaz okulları ve 2022 - 2023 eğitim ve öğretim yılı destekleme ile yetiştirme kursları hakkında kılavuz hazırlandığı duyuruldu.

Açıklanan kılavuza göre açılması planlanan yaz dönemi destekleme ile yetiştirme kursları ve yaz okullarının başvuru süreçleri, e - Kurs modülünden 6 Haziran Pazartesi günü ile 23 Haziran Perşembe günü tarihleri arasında tamamlanacaktır.

Kurs merkezi başvurularının alınması ve il - ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından onaylandıktan sonra 6 Haziran Pazartesi ile 10 Haziran Cuma gününde, öğretmen başvurularının alınması ile ücretli öğretmen başvurularının il - ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından onaylanması 11 Haziran Cumartesi günü ile 14 Haziran Çarşamba gününde, öğrenci başvurularının alınması da 15 Haziran Perşembe günü ile 18 Haziran Pazar gününde kabul edilecektir.

2022 yaz okulu ne zaman açılacak

MEB Bakanı olarak görevde bulunan Mahmut Özer ise bu konu hakkında bir açıklamada bulundu ve yaz döneminde açılması planlanan destekleme ile yetiştirme kursları dahilinde 8. sınıfa giden öğrencilere Türkçe dersi, ilköğretim Matematik, Fen Bilimleri, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil dersleri, 12. sınıfa giden ve mezun olan öğrencilere Türk Dili ve Edebiyatı, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji ile Mantık derslerinin kursları açılacağını ifade etti.

Yaz döneminde destekleme ile yetiştirme kursları 4 Temmuz ile 28 Ağustos tarihinde açılacaktır diyen Mahmut Özer, '' Öğretmen ile öğrenciler yaz döneminde istedikleri şehirde bulunan, seviyelerine uygun olan okullarda yaz dönemi destekleme ile yetiştirme kurslarına başvuru yaparak katılabilirler. '' şeklinde konuştu.

Ayrıca Bakan Özer, yaz okullarının temel eğitim düzeyinde 4. sınıf, 5. sınıf, 6. sınıf, 7. sınıf ile 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak, ortaöğretim düzeyinde de 9. sınıf, 10. sınıf, 11. sınıf ile 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Matematik ile İngilizce derslerinin de olduğunu söyleyerek konuşmasını şu şekilde devam ettirdi:

2022 MEB yaz okulu açılış tarihleri

'' Öğrencilerimiz destekleme ile yetiştirme kursları ile yaz okulları için 15 Haziran Çarşamba günü ile 18 Haziran Cumartesi günü arasında başvuru işlemlerini e - Kurs modülünden yapabileceklerdir. Yaz okulu kapsamında açılacak olan kurslar 4. sınıf, 5 ile 6. sınıf ( tek grup ), 7 ile 8. sınıf ( tek grup ), 9 ile 10. sınıf ( tek grup ) ve 11 ile 12. sınıf ( tek grup ) halinde oluşturulan sınıf seviyelerinden oluşacaktır. Öğrencilerimizin matematik okuryazarlığını daha da güçlendirmek için matematiği sevdirerek günlük yaşam becerileri ile ilişkilendirilmesini sağlamak amaçlı başlatmış olduğumuz ' Matematik Seferberliği ' kapsamı altında matematik dersinden yabancı dil öğretiminden konuşma ile etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesi için İngilizceden hazırlanacak olan etkinlik temelli çerçeve programlarında yaz okulları haftada 12 saat boyunca, toplamda ise 48 saat boyunca uygulanacaktır. ''

Yaz okullarının 4 Temmuz Pazartesi günü ile 28 Ağustos Pazar günü tarihlerinde öğretmen ile öğrenci başvurularındaki yoğunluk miktarına bakılarak okul idarecileri tarafından belirlenen tarihlerde açılacağını söyleyen Bakan Özer, öğretmen ile öğrencilerin yaz dönemi süreci boyunca istedikleri şehirde seviyelerine uygun olan okul türlerinde yaz okullarına kayıt yaptırabileceklerdir dedi.

Ayrıca Özer, yaz okullarında görev yapacak olan öğretmenlerin, 28 Haziran Salı günü ile 30 Haziran Perşembe gününde ÖBA siteminden yapılacak olan 2 günlük bir eğitime de alınacaklarını aktardı.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal