Maskelere Reçete Zorunluluğu!

Türk Eczacılar Birliği yaptığı son dakika toplantısında Coronavirüse karşı alınan tedbirler doğrultusunda bazı maskelerin reçete karşılığında sadece eczanelerden temin edilmesine karar verdi. Reçete ile alınacak olan maskeler hangileridir? Detaylar haberimizde...

18.03.2020-13:41 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-15:03) Maskelere Reçete Zorunluluğu!

Türk Eczacılar Birliği, Coronavirüse karşı alınacak tedbirler kapsamında N95, FFP2 ve FFP3 maskelerinin reçete karşılığında yalnızca eczanelerden satın alınabileceği kararını verdi.

Yapılan açıklamada bazı maskelere reçete zorunluluğu getirildiği belirtilerek şu açıklamalar yapıldı:

"Bakanlığımızca Ülkemizde COVİD-19’un yayılmasını önlenmesi, ihtiyaç planlamaları ile stok ve tedarik yönetiminin etkin bir şekilde yapılması, ülkemizde ürün erişilebilirliğinin temin edilmesi, sağlık hizmeti sunumunun aksamaması ve kamu sağlığının korunması amacıyla gerekli tedbirler alınmış ve alınmaya devam etmektedir.

Bu kapsamda, EN149 standardındaki (N95, FFP2 ve FFP3) maskelerin sadece eczanelerden ve reçete karşılığında verilmesi, reçetelerin gerektiğinde ilgili otoritelerce yapılan denetimlerde ibraz edilmek, talep edilmesi durumunda ise Kurumumuza gönderilmek üzere eczanede muhafaza edilmesi hususunda bilginizi ve gereğini rica ederim."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal