Fırıncılardan Coronavirüse Karşı 'Ekmekte Kağıt Ambalaj Kullanılsın' Çağrısı

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Kolivar, "İlk günden beri uygulanmasını istediğimiz kağıt ambalaja dönmenin tam zamanı. Coronavirüs salgınına karşı ekmekler kağıt ambalajla satılmalı." diye konuştu.

18.03.2020-13:18 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-13:08) Fırıncılardan Coronavirüse Karşı 'Ekmekte Kağıt Ambalaj Kullanılsın' Çağrısı
Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Kolivar, "İlk günden beri uygulanmasını istediğimiz kağıt ambalaja dönmenin tam zamanı. Coronavirüs salgınına karşı ekmekler kağıt ambalajla satılmalı." diye konuştu.

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar'ın açıklamasında, coronavirüs salgınına karşı ekmekte hijyenin tekrar gündeme geldiğini belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya geçirilen ücretli naylon poşet uygulamasından fırınların ve eczanelerin muaf olduğunu hatılarttı.

Fakat fırınlar dışında alınan ekmeklerde insanların ürünü elleriyle tek tek bakarak seçebildiğini, sabah saatlerinde bakkal ile marketlerin önünde ekmeklerin üzeri açık tutulduğunu belirten Kolivar, ekmeğin fırın dışına çıktığı andan itibaren hijyen açısından güvenilirliğinin azaldığını belirtti.

Kolivar, kendilerinin ilk günden bu yana kağıt ambalajı savunduğuna vurgu yaparak, daha önce 2-3 ilçede yapılan uygulamanın halihazırda yalnızca Bayrampaşa'da belediye ve fırıncıların iş birliğinde gerçekleştirildiğini belirtti.

İlçe sınırları içerisinde fırınlarda ekmekleri kağıt ambalajla satmanın zaruri olduğunu belirtem Kolviar, bu doğrultuda belediyenin de denetimlerinin olduğunu açıkladı.

"Hijyen oluyor, ekmeğin ömrü uzuyor, çevre kirlenmiyor"

Kolivar, coronavirüs salgını sonrası ekmekte hijyenin yeniden gündeme geldiğini ifade ederek, ifadelerini şu sözlerle sürdürdü:

"İlk günden beri uygulanmasını istediğimiz kağıt ambalaja dönmenin tam zamanı. Coronavirüs salgınına karşı ekmekler kağıt ambalajla satılmalı. Bu uygulamayı halihazırda sürdürdüğümüz yerler mevcut. Kağıt ambalaj sayesinde hem ekmeğe çıplak elle dokunmanın önüne geçiliyor hem de ekmeğin ömrü iki kat uzuyor. Ekmek fırından çıktığı anda eldiven takan fırıncı ekmeği kağıt ambalaja koyuyor. Bu sayede ilk andan sofraya kadar ekmeğe çıplak elle dokunmanın önüne geçiliyor. ekmeği alan tüketici de eve götürürken dokunmamış oluyor."

Kolivar, ekmeğe zarar vermeyen ve geri dönüşümü kolay olan kağıt ambalaj kullanılmasının hem atıkları önlediğini hem de çevreyi koruduğunu belirtti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal