Coronavirüsü Yenen Asırlık Çınar Nine

İran’da bir Sağlık Bilimleri üniversitesinden yapılan açıklamada, 103 yaşındaki bir hastalarının virüsü yendiği belirtildi. Böylece virüsü yenen ikinci yaşlı insan olarak kayıtlara geçti.

18.03.2020-12:44 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-13:42) Coronavirüsü Yenen Asırlık Çınar Nine
İran’da bir Sağlık Bilimleri üniversitesinden yapılan açıklamada, 103 yaşındaki bir hastalarının virüsü yendiği belirtildi. Böylece virüsü yenen ikinci yaşlı insan olarak kayıtlara geçti.

haber365 (TAHRAN)- İran’ın kuzeyinde bulunan Semnan eyaletinden yapılan açıklamaya göre 103 yaşındaki bir hasta coronavirüs hastalığını yendi.

Semnan Sağlık Bilimleri Üniversitesi adına açıklama yapan Rektör Nevid Danayi,  coronavirüse (Covid-19) yakalanan 103 yaşındaki kadının yapılan tedavi sonucunda hastalığı yendi. Hastanın iyileşmesi sonucunda hastaneden taburcu edildiğini  dile getirdi.

Kadın hasta ile ilgili başka bilgi vermeyen Rektör Danayi, "Coronavirüs nedeniyle yaklaşık bir haftadır Simnan Kevser Hastanesi'nde tedavi gören 103 yaşındaki bir kadın hasta tamamen iyileşerek taburcu edildi." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Çin’den de benzer bir açıklama gelmişti. Çin’den yapılan açıklamaya göre 103 yaşında ve yine kadın olan bir hasta da tedaviye olumlu cevap vermiş ve iyileşmişti. Ancak, İran’ın devlet ve bilim adamlarırının algı yönetmek için sürekli  yalan söyledikleri göz önünde bulundurularak bu açıklamaya ihtiyatlı yaklaşılması gerekiyor.

İran devlet yönetiminin yalan beyanlarından dolayı hastalık ülkede hızla yayılarak yüzlerce insanın ölümüne sebep oldu. Coronavirüs, İran’da hala ölümcül etkisini sürdürüyor.

SEMNAN EYALETİ NERESİDİR?

Semnan, İran'ın 31 eyaletinden birisi olup ülkenin kuzey kesiminde bulunuyor. Eyalet merkezi de eyaletle aynı isme sahip olan Semnan kentidir. İran devletinin yaptığı açıklamaya göre 2005 yılında yapılan sayımda eyaletin Damgan, Şahrud, Medişehr ve Garmsar eyaleti oluşturan şehirlerdir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal