17.03.2020-17:17 (Son Güncelleme:26.04.2024-22:21)


1

Çin'in Hubey kentine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve pek çok ülkeye dağılan yeni tür coronavirüsün dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 182 bini geçti. Virüs kaynaklı can kayıpları da 7 bini aştı. Coronavirüs sebebiyle ABD, İtalya, İspanya ve daha çok ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi, vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandırıldı.



2

PLAJA AKIN ETTİLER

PLAJA AKIN ETTİLER

Dünyada coronavirüs salgını korkusu sebebiyle ciddi tedbirler alınırken Güney Amerika ülkesi Brezilya'dan gelen görüntüler hayrete düşünüyor.



3

BREZİLYALILAR CORONAVİRÜSÜ UMURSAMADI

BREZİLYALILAR CORONAVİRÜSÜ UMURSAMADI

209, 3 milyonluk nüfusu olan Brezilya'da şimdiye dek 234 vaka bildirildi. Ülkede şimdiye dek virüs sebebiyle ölüm yaşanmadı. Fakat, devlet iki önce ülkede virüsün yayılmasına tedbir almak için vatandaşları kalabalıklardan kaçınması hususunda uyarmıştı. Uyarının yapılmasının bir gün sonrasında hiç uyarılmamış gibi halk Brezilya'nın dünyaca ünlü plajları Ipenama, Copacabana ve Lebnon'a koştu. Coronavirüsün deniz ve güneş keyiflerine engel olmasına izin vermeyen Brezilyalılar, aileleri ve arkadaşlarıyla beraber vakit geçirdi.



4

ABD, TRUMP'I DİNLEMEDİ

ABD, TRUMP'I DİNLEMEDİ

Diğer taraftan, corona virüs nedeniyle Donald Trump'ın uyarılarına karşın ABD'de plajlar yine doluydu. Florida'da Clearwater plajı salgınının yayılmasını yavaşlatmak için gösterilen çabaların bir parçası olan sosyal izole uyarılarını dikkate almayan insanlarla doldu taştı. Salgın sebebiyle ülkenin doğu sahilindeki bir takım plajlar kapalıyken, uyarılara karşın pek çok insan hala plajlara gelmeyi sürdürdü. ABD’de bir televizyon kanalının haberine bakıldığında Clearwater etrafındaki Tampa plajları da geçen hafta sonu açık ve çok kalabalıklardı.



5

Fakat ABD’de coronavirüs hususunda Brezilya'dan çok daha kötü bir halde. ABD'de 4 bin 500’den fazla teyit edilmiş vaka olurken, 79 kişi yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR