Toyota Coronavirüs Nedeniyle Türkiye'de Üretimi Durdurdu

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını son olarak ülkemize de sıçradı. Bu durum otomotiv sektörünü etkiledi. Ford Otosan'ın ardından Toyota da üretim durdurma kararı aldı. Alınan kararla Sakarya'daki fabrikada 21 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında üretim durdurulacak.

18.03.2020-13:17 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-13:07) Toyota Coronavirüs Nedeniyle Türkiye'de Üretimi Durdurdu

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını birçok ülkede etkisini göstermeye devam ediyor. Virüsün ilk yayılmaya başladığı günden bu güne kadar üst düzey önlemler alınırken, 11 Mart tarihinde ülkemizde de virüs görüldü. Bu durum birçok sektörü etkilediği gibi otomotiv sektöründe de etkili oldu.

Ford Otosan dün KAP'a yaptığı açıklamada coronavirüs nedeniyle 30 Mart - 4 Nisan tarihleri arasında üretim yapmayacağını belirtti. 

Bu yönde bir karar da Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'den geldi. Sağlık Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyurulan coronavirüsün yayılmaması yönündeki tavsiyelere uyan şirket, iş ve toplumsal sağlığı desteklemek amacıyla üretimi durdurma kararı aldı. Bu kapsamda, şirketin Sakarya fabrikasında 21 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında üretim durdurulacak. Şirket, 2 haftalık sürenin ardından oluşacak durumu gözden geçirerek üretim faaliyetlerini sürdürmeyi planladığını aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal