Mardin Nusaybin’de Sokak Köpeklerinin Saldırısına Uğrayan 7 Yaşındaki Çocuk Ağır Yaralandı!

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 7 yaşındaki Ahmet Dal sokakta oyun oynadığı sırada başıboş sokak köpekleri tarafından saldırıya uğradı. Ağır yaralanan küçük çocuğun hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

10.02.2022-14:22 - (Son Güncelleme: 10.02.2022-15:05)

Merkez ilçeye bağlı Girmeli Mahallesinde oturan 7 yaşındaki Ahmet Dal, sokakta oyun oynadığı esnada sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Saldırıda, yüzü, kolları ve başından ağır yaralanan küçük çocuğu, mahalle sakinleri kurtardı. Olayın ardından apar topar çevredeki Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Küçük çocuğa yapılan ilk müdahalelerinin yapıldığı tedavisine devam edilmek üzere Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.  

KUDUZ AŞISI YAPILDI

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, sokakta oyun oynadığı sırada sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan küçük çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu ancak her ihtimale karşı kuduz aşısı yapıldığını ifade etti. Tedbir amaçlı 7 yaşındaki Ahmet Dal’ın bir süre daha hastanede tedavisinin yapılması gerektiğini söyleyen Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, köpek saldırı sonucu vücudunda oluşan yaralar için ileriki dönemde plastik cerrahi müdahalesinde bulunulacağını söyledi. 


SOKAK KÖPEKLERİ TOPLATILIYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nden ekipler de yaşanan bu olayın ardından ilçe merkezi ve Girmeli Mahallesi'ndeki başıboş sokak köpeklerini toplamak için çalışma başlattı. Merkezin Şube Müdürü Veteriner Hekim Zeynep Samancı, söz konusu duruma yönelik yaptığı açıklamada, olaydan ötürü büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, ‘2021 yılı içerisinde Mardin genelinde 2 bin kadar sokak köpeği topladık. Ocak ayı içerisinde Nusaybin'de 47 sokak köpeği topladık. Olaydan hemen sonra ilçeye ekiplerimizi gönderdik. Sokakta olan köpekleri toplayarak barınağımıza getireceğiz. Sokaktaki tedbir ve önlemlerimiz devam edecektir’ diye konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal