Adana’da 3 Yıl Önce Almila’ya Saldıran Köpek Davasında Flaş Karar: Ceza Sahibe Değil Bakana Verildi!

Adana’da 5 yaşındaki Almila Zeynep Tunca’ya 3 yıl önce sahildeki parkta Rottweiler cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Olayla ilgili Yumurtalık Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı.

10.02.2022-13:50 - (Son Güncelleme: 10.02.2022-13:50)

3 yıl önce ağabeyiyle sahildeki parkta oynayan Almila Zeynep Tunca’ya Rottweiler cinsi köpek saldırdı. Sahibinin Umur Aydoğan (26) olan köpeğin bakımını kızın amcası Cumali Aydoğan (66) üsteleniyordu. Parka duran iki kardeşten önce Mehmet Yasin'e; sonra 5 yaşındaki kardeşi Almila Zeynep'i başı ve vücudunun çeşitli yerlerinden ısırdı. Koru dolu anlar yaşayan küçük kızın hastanede tedavi gördü. 


TEDBİRSİZLİKTEN 7 AY

Rottweiler cinsi köpek, Umur Aydoğan (26) isimli şahıs üzerine kayıtlı olsa da, köpeğin bakımını üstlenen kızın amcası Cumali Aydoğan’ın (66) tedbirsiz davranışlarından dolayı ilk önce 7 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi. Hüküm bir süre sonra geri bırakıldı. Köpeğin bahçe içerisinden kaçıp gittiğini ifade eden Cumali Aydoğan, Umur Aydoğan’ın olaya müdahalede bulunduğunu dile getirdi. Umur Aydoğan ise olayı şu ifadeleri kullanarak anlattı; ‘Köpek, fiziksel olarak büyük olunca çocuklar korktu ve kaçınca Dark bunu tepki olarak algıladı. Köpeği, çocuklardan ayırmak için müdahale ettim. Çok üzgünüm’ Avukat Nazan A. Subaşı, ‘Mahkeme köpeğin bakımını üstlenen kişiye emsal bir ceza verdi’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal