Son Dakika: Elektrik Faturaları İçin Bakanlık Harekete Geçiyor! Toplantı Tarihi De Belli Oldu

Gelen yüksek elektrik faturalı sonrası harekete geçiliyor. Elektrik faturalarının daha makul seviyelere çekilmesi için yapılacak düzenleme için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bir toplantı gerçekleştirecek. İşte detaylar...

10.02.2022-14:05 - (Son Güncelleme: 10.02.2022-14:19)

Yeni yıl ile birlikte elektriğe gelen zam oranları vatandaşı rahatsız etmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yüksek elektrik faturaları ile ilgili gelen şikayetlerin ardından yeni bir düzenleme için düğmeye bastı. Ticarethaneler, konutlar, vakıflar ve cemevlerine gelen faturalar ayrı ayrı ele alınacak. Toplantıda, enerji dağıtım şirketleri yetkilileri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri maliyet hesabı yapacak. Maliyet hesabı sonrası düzenleme detaylı bir şekilde belli olacak.  


BAKANLIKTA ELEKTRİK FATURALARI İLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILACAK

Elektrik fiyatları üzerinde yeni bir çalışma başlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yarın zirve toplayacak. 21 dağıtım bölgesinde faaliyet gösteren dağıtım şirketleri Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in başkanlığında biraraya gelecek.


ŞİRKETLERİN GELİR VE BORÇLARI DA DEĞERLENDİRİLECEK

Şirketlerle yapılacak olan toplantıda il ana madde ise elektrikteki yeni tarife olacak. Gerçekleştirilecek olan toplantıda elektrikteki maliyet hesabı şirketlerin gelir ve borçları da tek tek hesaplanacak. Enerji Bakanlığı başta esnaf olmak üzere küçük işletmelerin yeni tarife taleplerini topluyor.

YENİ DÜZENLEMELER GELECEK

Dağıtım şirketleri ile de maliyet hesabı çıkarıldıktan sonra elektrikle ilgili yeni düzenlemelerin geleceği merakla bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal