Aşk 101 Hangi Pop Starın Evinde Çekildi?

Aşk 101 yeni yayınlanan 2. sezonuyla ekranlara veda etti. Çekildiği yerler ve konusuyla dikkatleri üzerine çeken Aşk 101 olay konusu oldu. Peki, Aşk 101 nerede çekildi? Ferruh Efendi Yalısı nerede?

03.07.2020-12:43 - (Son Güncelleme: 09.10.2021-08:34) Aşk 101 Hangi Pop Starın Evinde Çekildi?

Aşk 101 Pandeminin ilk zamanlarında yayın hayatına başladı ve bir anda hayatımıza girdi. Netflix'in yerli yapımlarından biri olan Aşk101, Liseli gençlerin 90lar’da yaşadığı sıkıntıları ve dertlerini anlatıyor. Dizi, hemen geniş bir kitle tarafından izlendi ve beğenildi. Aşk 101, şarkıları ve çekildiği yerlerle adından sıkça söz ettirdi. Aşk101’in konusu ne? Aşk101 nerelerde çekildi? Ferruh Efendi Yalısı nerede?

AŞK101’İN KONUSU

90lar’ın sonundaki İstanbul’a derin bir bakış atan Aşk101, liseli öğrencilerin hayatını bize sunuyor. 1 örnek ve 4 tembel öğrencinin hayatını konu alan Aşk101, sevdiği öğretmenlerinin tayini çıkması sonucu hayatları değişir. Burcu öğretmenin gitmemesi için yeni gelen beden öğretmeni hocasıyla birbirlerine aşık olmaları için uğraş gösteren liselilerin başlarına gelmedik kalmaz. Aynı zamanda kendi özel hayatındaki dertlerini ve okul sorunlarına da değinen dizi, gençler arasındaki sevgi olaylarına da el atıyor.

AŞK101 OYUNCULARI KİMLERDİR?

İzleyiciler tarafından olumlu tepkilerle karşılanan Aşk101, sergilenen oyunculuklarla da beğeni toplamıştı. Dizide liseli karakterleri Kubilay Aka, Mert Yazıcıoğlu, Alina Boz, İpek Filiz Yazıcı ve Selahattin Paşalı oynuyor. Öğretmen Kemal karakterini Kaan Urgancıoğlu oynarken, Burcu öğretmen karakterine Pınar Deniz hayat veriyor. Karakterlerin büyük hallerini 2. Sezonda Bade İşçil ve Tuğba Ünsal oynadı. 

AŞK101 NERELERDE ÇEKİLDİ?

Yayın hayatına başladığından beri sürekli gündem olan Aşk101, çekildiği yerlerle göz dolduruyor. Nişantaşı’nda bulunan Akif Tunçel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk ve ikinci sezon lise sahneleri çekildi. Eskiden İtalyan Başkonsolosluğu olan Maçka’daki bina, şu an lise olarak hizmet veriyor. 2. Abdulhamid Han döneminde 1897 yılında yapılan Haydarpaşa binası, ilk başta sanat okulu olarak hizmet vermekteydi. 

Aşk101 Sinan’ın kaldığı ev çok konuşuldu. Boğaz’a nazır bir yalıda kalan Sinan’ın kaldığı yalı şu an ünlü bir şarkıcıya ait. Ferruh Efendi Yalısı olarak bilinen yapının haremlik ve selamlık olarak iki farklı bölümü bulunuyor. Harem bölümünün sahipleri daha önce bu yalıda yaşamış Ahmet Tanrısever’in kızları Muhterem ve Mükerrem hanımdır. Selamlık bölümündeyse besteleri ve şarkılarıyla Türk pop müziğine derinden etki eden Sezen Aksu yaşamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal