Macron: Doğu Akdeniz'de Avrupa'nın Egemenliğini Korumak İstiyoruz

Türkiye'ye muhtemel bir yaptırım maksadıyla Brüksel'de bir araya gelen Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden Fransa'nın Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'ye karşı Avrupa Birliği'nin egemenliğinin muhafaza etmesi gerektiğini dile getirdi.

10.12.2020-17:28 - (Son Güncelleme: 10.12.2020-17:20)
AB ülkeleri, Ankara'ya karşı muhtemel bir yaptırım gündemi sebebiyle Brüksel'de toplandı.

Meseleyle ilgili ilk açıklamalar, zirveye katılım gösteren Fransa Lideri Emmanuel Macron aracılığıyla yapıldı.

Avrupa Birliği (AB) liderlerinin bugün ve yarın gerçekleştireceği zirve için Brüksel'e giden Macron, zirvenin gündem meselelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emmanuel Macron, Doğu Akdeniz'de Avrupa Birliği (AB) mensupları Yunanistan ile Güney Kıbrıs arasında tansiyonu yükselen ilişkiler sebebiyle Türkiye'ye muhtemel yaptırımlar hususunda şu açıklamaları yaptı:

"Türkiye ile ilişkilerde önemli bir tartışma yapacağız. Paris, net bir pozisyona bağlı kalmak istiyor. Ekim ayında alınan kararlara uymalıyız. AB devletlerinin egemenliğini ve Doğu Akdeniz'de istikrarı savunmalıyız."

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de gerçekleştirdiği sismik araştırma çalışmalarından rahatsız olan Fransa lideri Emmanuel Macron, AB ülkeleri gibi bir çağrıyı 20 Ağustos tarihinde yapmış, "Doğu Akdeniz'de Avrupa'nın egemenliğini korumak istiyoruz. Almanya ve Fransa; Yunanistan ve Kıbrıs ile dayanışmayı paylaşıyor, ancak aynı zamanda bölgenin istikrarını da sağlamak istiyoruz." diye konuşmuştu.

''TÜRKİYE BATI'NIN PARÇASI''

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de yaptırımlara karşı temkinli bir tutum sergiledi. Avrupa Birliği liderlerine Türkiye'ye pozitif tutum sergilemelerini öneren Stoltenberg, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin NATO'nun ve Batı ailesinin parçası olduğu gerçeğini fark etmeliyiz."

Diğer taraftan Macron, Polonya ve Macaristan'ın geçen gün vetoyu kaldırdığı Avrupa Birliği bütçesine ilişkin önümüzdeki saatlerde nihai uzlaşma ümidini belirtti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal