Macron Çok Üzüldü

AB Liderler Zirvesi sürerken Türkiye'ye yaptırım gündemi ile toplanan kurulda sonucun Fransa adına olumsuz olması sebebiyle Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un üzüntü yaşadığı kaydedildi.

11.12.2020-20:51 - (Son Güncelleme: 12.12.2020-02:05) Macron Çok Üzüldü

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde bugün gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'ye yaptırım uygulanması gündemdeydi. Toplantı sonucunda yaptırım yapılması yerine diyalog kararı çıktı. Macron üzüntü yaşadı.

'4 ÜLKE YAPTIRIM İSTEDİ'

Bugün gerçekleşen görüşmelerde ana gündem maddesi olarak Türkiye'ye silah ambargosu ve AB fonlarının askıya alınması gibi yaptırımlar planlanıyordu.

Yunanistan'ın talep ettiği bu yaptırımlara Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Avusturya ve Lüksemburg destek verdi.

'22 ÜLKE TÜRKİYE'NİN YANINDAYDI'

Almanya'nın yaşanan bu süreçte Türkiye'nin yanında olması şaşırtıcı bir gelişme olsa da toplam 21 ülkenin daha karşı çıkmasıyla, yaptırım yerine Türkiye ile diyalog sürecinin işletilmesine karar verildi.

Liderler Zirvesi'nden yayınlanan bildirgede, 'Avrupa Birliği Türkiye ile diyaloğa fırsat tanımak istiyor' ifadeleri kullanılırken, Macron'un yüzünün düştüğü anlar kameralara yansıdı.

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI'

AB'nin aldığı kararı ilişkin ilk açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hakkımızın teslim edilmesi gerekiyor. Zira şu anda Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Türkiye'ye vermeleri gereken birçok haklar var. Avrupa Birliği üyesi ülkeler içerisinde aklıselim sahibi ülkeler burada olumlu tavırlar ortaya koyarak, bu oyunu boşa çıkardılar.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal