Maceracı Murat Yeni, İfadesinde FETÖ Hakkında Her Şeyi İtiraf Etti

Erzincan'da, FETÖ'ye yönelik soruşturma bünyesinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan, kapatılan Samanyolu televizyonunda 'Maceracı' adlı programı sunan Murat Yeni, savcılık ifadesinde örgütün etkinliklerinde kendilerini vitrin olarak kullandığını belirtti.

03.12.2018-17:48 - (Son Güncelleme: 04.12.2018-11:57)

Erzincan'da, FETÖ'ye yönelik soruşturma bünyesinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan, kapatılan Samanyolu televizyonunda 'Maceracı' adlı programı sunan Murat Yeni, savcılık ifadesinde örgütün etkinliklerinde kendilerini vitrin olarak kullandığını belirtti.

ÖRGÜTÜ ÖVDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin medya yapılanmasına ilişkin soruşturma bünyesinde 21 Kasım 2018 tarihinde İstanbul'un Esenyurt ilçesi Piri Reis Mahallesi'ndeki evinde bulunup Erzincan'a getirilen Murat Yeni'nin 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan şüpheli olarak ifadesi alındı.Yeni'nin, örgütün faaliyetlerine katılarak, sunuculuğunu gerçekleştirdiği televizyon programı vesilesiyle geldiği Erzincan'da 'himmet' adı altında vatandaşlardan para topladığı ve sosyal medya hesaplarından örgütü övücü ifadeler kullandığı öne sürüldü.

'MEDYA ÖNÜNDE OLANLARLA SOHBET GRUBUMUZ VARDI'

Savcılık ifadesinde, örgütün medya yapılanması ve örgüt üyelerinin bu yapılanma içerisinde tasnif edilmelerine yönelik bilgiler veren  Yeni, şunlarıanlattı: 'Ben, hatırladığım kadarıyla iki ya da üç kez kanalda cemaat sohbet toplantısındsa bulundum. Bu sohbetlerin büyük kısmı kanalda oldu. Katılmış olduğum sohbet toplantılarına benim dışımda yemek programı sunucu Oktay Usta, Sır Kapısı programını sunan Reha Yeprem, tarihçi Talha Uğurluel, sanatçı Gökmen Ürü, programcı Asım Yıldırım ve radyocu Asım Bozkuş gibi isimler katılırdı. Sohbet grubumuz benim gibi medya önünde olan ve sunuculuk yapanlardan meydana geliyordu.'

'ÖRGÜT BİZİ VİTRİN OLARAK KULLANDI'

Murat Yeni, hazırlamış olduğu 'Maceracı' adlı program nedeni ile ülke çapında tanınan ve sevilen bir simaya sahip olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 'Gerçekleşen etkinliklerde şahsımın seçilmiş olmasını vitrin pozisyonuma bağlıyorum. Katıldığım söz konusu etkinlikleri yapan kesimin daha çok FETÖ'ye müzahir işletme ve kuruluşlar olması yine bu örgüte müzahir televizyon kanalında program yapıyor olmama bağlıyorum. Örgüt söz konusu etkinlikleri yapmakla mensup olanlar ile halkı kaynaştırmada bizi de vitrin pozisyonunda kullanıyordu. Etkinliklerden beklediği fayda da bundan ibaret.' Program bütçelerinin kısıtlı olması nedeni ile gittikleri şehirlerde FETÖ'nün yurt ve okullarında konakladıklarını ifade eden Yeni, masrafların bir kısmının ise yine örgüt kuruluşları ve işletmeleri tarafından karşılandığını aktardı.

'ÖRGÜTÜN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRMEMİŞTİM'

Yeni, ifadesinde profesyonel sunuculuk yaptığını ifade ederek 'Çekim yapacağım şehirler ve o ildeki esnafı Samanyolu televizyonunda konu araştırmacısı olarak görev yapan İlyaz Nayir belirlerdi. Biz de o ile gittiğimizde bu kişinin sağladığı irtibatla görüşür çekim yapardık.' dedi. Geçmişte bir röportajında örgütün önemli isimleri hakkında söylediği övücü sözleri sorulan Yeni, 'O gün itibarıyla ben örgütün gerçek yüzünü görememiştim. O zamana kadar tanıdığım bu yapıya mensup insanları hep Anadolu'da börek açan anneler, temiz yüzlü çocuklar, eğitim gönüllüsü insanlar olarak bilirdim. Bu şok ortamında birden bu insanlardan kopup farklı ve daha sağlıklı analiz yapabilme imkanımız bulunmamaktaydı.' şeklinde savunma yaptı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Yeni, savcılık sorgusundan sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince 29 Kasım tarihinde tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal