Maç Sona Erdi! Altay 1-2 Trabzonspor

Süper Lig'in 18. haftasında Altay, Trabzonspor'u konuk ediyor.

17.12.2021-14:35 - (Son Güncelleme: 21.12.2021-22:26)

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Altay: Lis, Cebrail, Zeki Yıldırım, Murat Akça, Naderi, Poko, Pinares, Rodriguez, Kappel, Thiam, Bamba
Trabzonspor: Uğurcan, Peres, Edgar, Denswil, Trondsen, Berat, Siopis, Hamsik, Abdülkadir Ömür, Djaniny, Cornelius

İKİ TAKIM ARASINDA

Trabzonspor'u konuk ettiği son 11 Süper Lig maçının sadece birini kazanan (2B 8M) ve hiçbir karşılaşmada kalesini gole kapatamayan Altay (toplam 29 gol), tek galibiyetini 1999/2000 sezonunda aldı (3-1). 21'inci yüzyılda Altay ile oynadığı yedi resmi maçın altısını kazanan Trabzonspor (1B), rakibine en son Aralık 1999'da deplasmanda mağlup oldu (1-3).
Karadeniz Bölgesi takımlarını konuk ettiği son 12 Süper Lig maçında da rakip fileleri havalandıran Altay (toplam 26 gol), son galibiyetini 1999/2000 sezonunda Trabzonspor'u 3-1 yenerek aldı (6G 2B 4M). Süper Lig'e o sezon yükselen takımlara rakip olduğu son sekiz maçı kaybetmeyen Trabzonspor (6G 2B), bu sezonki iki rakibini de gol yemeden mağlup etti (2-0 vs Adana Demirspor & 1-0 vs Giresunspor).
Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçında beş gol yiyen ve puan alamayan Altay, sezonun ilk altı iç saha karşılaşmasında aynı sayıda yenilgi almış (3G 1B) ve kalesinde toplam altı gol görmüştü.
Deplasmandaki 25 maçlık yenilmezlik serisi son karşılaşmada biten Trabzonspor (1-2 vs Antalyaspor), Nisan-Ekim 2016 arasından bu yana üst üste 2+ dış saha mağlubiyeti almıyor (6M).
Bu sezon Süper Lig'de en fazla duran top golü atan iki takımdan biri Trabzonspor (12; Sivasspor ile birlikte). Sezonun geri kalan bölümünde bu şekilde Altay'dan (9) daha fazla gol yiyen sadece üç ekip var (10; Alanyaspor, Antalyaspor & Göztepe). Altay forması giyen Leandro Kappel, takımının Süper Lig'de attığı son beş golün dördünde asisti yapan isimdi. Andreas Cornelius, Trabzonspor formasıyla çıktığı son altı Süper Lig maçında beş gole doğrudan katkı sağladı (4 gol & 1 asist).
Bu sezon Süper Lig'de forma giydiği ilk 724 dakikada 10 gole (7 gol & 3 asist) doğrudan katkı sağlayan Anastasios Bakasetas (72.4 dakikada 1 gol katkısı), 228 dakikadır tabelaya etki etmeyi başaramadı.
Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında oynanacak olan Altay-Trabzonspor karşılaşması zirve hattını oldukça yakından ilgilendiriyor.  İzmir'de Spor Toto Süper Lig'e bu sezon yükselen Altay'ın yeni stadyumunda oynanacak olan karşılaşma öncesinde nefesler tutuldu. Mustafa Denizli yönetiminde bu sezon oldukça iyi bir performans sergileyen Altay, Pinares, Bamba, Rodriguez gibi yeni transferlerinin formda oyunu ile birlikte rakiplerine zor anlar yaşatıyor. Geçtiğimiz haftalarda stadyumunun açılış karşılaşmasında Hatay'a 1-0 öne geçtiği karşılaşmada 2-1 mağlup olan İzmir ekibi arka arkaya galibiyetlerle birlikte seri yakalamak istiyor. Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz haftalarda Antalyaspor deplasmanında sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılırken bordo mavililerin uzunca bir süredir devam eden yenilmezlik serisi sona ermiş oldu. Konuk ekip Hatayspor ise Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynadığı Altay karşılaşmasında sahadan geriden geldiği karşılaşamada 2-1 galip ayrılmayı başardı. Süper Lig'de gözler İzmir'de oynanılacak olan heyecanlı maça çevrildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal