Leyla Aydemir Davasında Flaş Gelişme: Tüm Sanıklar Beraat Etti!

Leyla Aydemir davasında 7 sanığın beraat edilmesinin sonrasında yapılan itiraz neticesinde davaya ilişkin İstinaf Mahkemesi de sanıkların beraatını onadı. İşte detaylar...

15.02.2022-15:52 - (Son Güncelleme: 15.02.2022-15:57) Leyla Aydemir Davasında Flaş Gelişme: Tüm Sanıklar Beraat Etti!

Ağrı'da 2018 yılında kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in davasında 7 sanığın beraat edilmesinin ardından yapılan itiraz sonrası davaya ilişkin İstinaf Mahkemesi de sanıkların beraatını onadı.

Ağrı şehir merkezinde yaşayan Şükran ve Nihat Aydemir çiftinin çocuğu olan Leyla Aydemir, 2018 yılında Ramazan Bayramı vesilesiyle geldikleri dedesinin yaşadığı Bezirhane köyünde 15 Haziran günü kaybolmuştu. Tüm Türkiye'nin bulunması için seferber olduğu Leyla'nın 18 gün sonra köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiinde cansız bedeni bulunmuştu.


SANIKLAR İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 Ekim 2020 tarihinde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık amca Yusuf Aydemir hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, tutuksuz 6 sanık hakkında beraat kararı verilmişti. Karar davasının ardından tutuklu amca Yusuf Aydemir de tahliye edildi. Minik Leyla'nın davası Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinde 7 sanık hakkında Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinin öncesinde vermiş olduğu kararı bozmasının ardından görülmeye başlandığı açıklanmıştı. Sanıklar kararın bozulmasının ardından ikinci kez hakim karşısına çıktı.

İTİRAZ SONRASI KARAR ONANDI

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin Mehmet Ali Aydemir, amca Musa Aydemir (28), amca Yusuf Aydemir (42) ve köylülerden Besim Dursun (47) ile eşi Hatun Dursun (55), Ayşe Artam (37) ve eşi Yıldırım Artam (40) hakkında Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinin daha önce verdiği kararı bozması sonrası ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada davada tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi.

Savcı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ağrı Barosu tarafından verilen karara itiraz edildi. İtiraz sonrası İstinaf Mahkemesi Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinin kararını onadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal