Leyla Aydemir Davasında Yeni Karar

Ağrı'da 15 Haziran 2018 tarihinde Ramazan Bayramı ziyaretinde ortadan kaybolan ve 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir davasında yeni bir karar alındı.

21.12.2020-21:18 - (Son Güncelleme: 21.12.2020-21:18) Leyla Aydemir Davasında Yeni Karar

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, Ağrı'da 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in öldürülmesine ilişkin yargılanan 7 sanık hakkında yerel mahkemenin verdiği kararı usül eksikleri yüzünden bozdu. 

'TUTUKLU BULUNAN AMCA YUSUF AYDEMİR TAHLİYE EDİLDİ'

Türkiye'de infial yaratan davada gerçekleşen bu bozma kararı doğrultusunda, tutuklu bulunan amca Yusuf Aydemir'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesinin ileride telafisi güç mağduriyete sebebiyet verebileceğine ve tutuklamanın bir ceza değil tedbir niteliğinde olduğuna işaret eden Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, Aydemir'in tahliye edilmesi yönünde karar aldı.

'NE KARAR ALINMIŞTI'

Ağrı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi daha evvel yaptığı yargılama sonucunda, davada tutuklu sanık Aydemir 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'cebir ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırmış, tutuksuz yargılanan 6 sanığın ise delil yetersizliğinden beraat etmesine karar vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal