Levent Uysal: 'Ek Yerleştirme İle Üniversiteli Şansı Çok Yüksek'

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından YKS ek yerleştirme kılavuzu dün yayımlandı.

04.09.2019-16:43 - (Son Güncelleme: 04.09.2019-16:28) Levent Uysal: 'Ek Yerleştirme İle Üniversiteli Şansı Çok Yüksek'

5 Eylül tarihinde başlaması beklenen ek yerleştirme dönemi için üniversite adaylarına birtakım nasihatlarda bulunan Levent Uysal, bu süreç dahilinde üniversiteli olma ihtimallerinin fazla olduğunun söyledi. 

11 Eylül günü bitmesi planlanan ek yerleştirme süreci için, adayların kılavuzu incelemesinin önemini vurgulayan Uysal, “Öğrencilerin kılavuzu doğru okumaları, isteklerine biraz daha fazla odaklanmaları ve uzmanlardan destek almaları gerekiyor. Ön lisans ve lisans olmak üzere birçok bölümde boş kontenjan var” diye konuştu.

Öğrencilere kılavuzda yer alan taban puanlarının çok önemli olduğunu belirten Uysal şunları ekledi:

“Taban puanlarına, özel koşul ve açıklamalara iyi bakılması oldukça önemli. Öğrencilerimiz önce seçmek istedikleri bölüme odaklanmalılar. 24 tercih hakkını doğru kullanmak, istedikleri bölümü okumalarında onlara fayda sağlayacaktır. Her adayın, girmek istediği programları Tablo 3 ve Tablo 4'ten bularak tercih sırasına koyması ve bir tercih listesi oluşturması doğru olacaktır. Tercih listesi hazırlarken yanlış yapmak, son şansı kaybetmek demektir. Bu da bir sene kaybetmelerine neden olacaktır” dedi.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal