Leon Spinks Kimdir?

Ünlü boksör Leon Spinks hayatını kaybetti. Bunun ardından vatandaşlar Leon Spinks'in kim olduğunu merak etmeye başladı. Peki Leon Spinks kimdir? Leon Spinks neden öldü? Leon Spinks kaç yaşında?

08.02.2021-11:15 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-11:15) Leon Spinks Kimdir?

Amerikalı ünlü boksör Leon Spinks hayatını kaybetti. Bu haberin ardından internet kullanıcıları Leon Spinks'in kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki Leon Spinks kimdir? Leon Spinks kaç yaşında? Leon Spinks neden öldü? İşte detaylar...

LEON SPINKS NEDEN ÖLDÜ?

Leon Spinks, 67 yaşında hayatını kaybetti. Birçok başarıya sahip olmasının yanı sıra Muhammed Ali'yi yenen boksör olarak da bilinmektedir. Amerikalı boksör Leon Spinks, 1977'den 1995 yılına kadar ringde profesyonel olarak spor hayatına devam etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Las Vegas kentinde yaşamını sürdürüyordu. Ancak prostat kanserine yakalan Spinks, son  birkaç yıldır bu hasatlıkla mücadele ediyordu. Ancak alkol sorunu da bulunduğundan dolayı sağlık problemleri giderek artan ünlü boksör, Cuma gecesi hayatını kaybetti.

Leon Spinks, 30 yıl boyunca aktif olarak boks hayatına devam etmiş ve kariyerinde birçok başarı elde etmişti. 1978 yılında 15 raunt sonunda Muhammed Ali'yi yendi ve ağır sıklet boks şampiyonluğunu elde etti. Bu maçın ardından tarihe adını yazdırdı.

Leon Spinks, Muhammed Ali için 'O, benim idolüm. Her zaman da öyle olacak. Ama ringde yumruk attığında, ben de bir yumruk atıyorum. Ringde o başka bir adam ve ben de işimi yapıyorum.' şeklinde açıklama yapmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal