Kuruluş Osman Moğol Komutanı Cebe tarihte nasıl ne zaman öldü? Jebe'yi kim öldürdü?

ATV'nin büyük izleyici kitlesine sahip olan Kurtuluş Osman .95. bölümü ile ekranlardaki yerini aldı. Bu akşam ekranlarda yayınlanan bölümden izleyiciler Moğol Komutanı Cebe kimdir, tarihte nasıl öldü sorularının yanıtını aramaya başladı. O Halde bir bakalım Kuruluş Osman Cebe kimdir, gerçekte kim oynuyor? İşte yanıtları...

25.05.2022-21:00 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-21:00) Kuruluş Osman Moğol Komutanı Cebe tarihte nasıl ne zaman öldü? Jebe'yi kim öldürdü?

Kurtuluş Osman her hafta Çarşamba günleri ATV ekranlarında yeni bölümü ile yerini koruyor. Büyük izleyici kitlesine sahip olan dizinin bugün yayınlanan bölümünde izleyiciler Moğol Komutanı Cebe'nin tarihteki yerini araştırmaya başladı. 

Cebe'nin tarihteki yeri

Doğum tarihi net olarak bilinmeyen Cebe' nin tam olarak adı Jebe'dir. Göstermiş olduğu askeri başarının ve Cengiz Han'ın en iyi generalleri arasında yerini almaktadır. Cengiz Han için Subutay ile Mugali seviyelerine yükselmiştir. 1211 senesinde Jin hanedanlığına karşı düzenlenen savaşta üstün başarı gösterdiği ile bilinmektedir. 1218 senesinde ise; Karahitay devletini işgal etmesi için görevlendirilmiştir. Cebe ve 20 bin kişilik ordusu ile Karahitay Devletine girince büyük bir tören ile karşılanmıştır. 

Cebe'nin Kalka Nehri Muharebesi sonucunda bir Kıpçak tarafından öldürüldüğü iddia edilmekte ancak halen daha nasıl öldüğüne dair net bir bilgiye ulaşılmamıştır. 

Cemil Büyükdöğerli kimdir?

1980 senesinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesini okurken burada Şahan Gökbakar ile tanışmıştır. Sonrasında ilk olarak 2005 senesinde Dikkat Şahan Çıkabilir filminde rol almış ekranların karşına çıkmıştır. Daha sonrasında ise bir çok dizi, tiyatro ve filmlerde karşımıza çıkmıştır. 

Moğol Komutanı Cebe tarihteki yeri

Moğol Komutanı Cebe tarihteki yeri

Tuğçe Kızıldemir
tugcekzldmr@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal