Kurban eti nasıl yenir? Kurban eti pişirmenin püf noktaları neler? İşte lezzetli tarifler için dikkat edilmesi gerekenler

Kurban Bayramı gelip çattı herkes et yeme hayali kurarken bu konuda uzmanlardan uyarılar gecikmedi. Kırmızı etin fazlasının sağlık sorunlarına yol açabileceği riskinin bulunması aşikar. Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanın tadı her zaman bir başka olmaktadır. İşte, Kurban etini pişirmenin yolları ve birbirinden lezzetli tarifler siz değerli okurlarımız için haberimizde yer almaktadır

07.07.2022-16:15 - (Son Güncelleme: 09.07.2022-16:30) Kurban eti nasıl yenir? Kurban eti pişirmenin püf noktaları neler? İşte lezzetli tarifler için dikkat edilmesi gerekenler

Kurban etinin pişirilmesi yapılan bazı yanlış lezzeti doğrudan etkilemektedir. Emeklerin boşa gitmemesi adına kurban eti pişirirken fazlasıyla dikkat edilmesi gerekir. Kurban eti nasıl pişirilir, nelere dikkat edilmesi gerekir, hangi tarifler yapılır? İşte, kurban etine dair merak edilenler ve tüm detaylar haberimizde yer almaktadır 

Kurban eti pişirmenin püf noktaları nelerdir? 
Eti dinlendirmeden tüketmeyin

Kurbanın direk kesilir kesilmez pişirilmesi ve tüketilmesi sağlık için fazlasıyla risk teşkil etmektedir. Kurban kesiminde etin sertleşmesi nedeniyle tavsiye edilmemektedir. Et güneş görmeyen serin bir ortam da bekletilmesinden sonra rahatlıkla tüketilebilir. 

Kurban Eti nasıl pişirilir?

Etin kendi yağını kullanın 

Etin lezzetli ve sağlıklı olması için etin kendi yağının kullanılması önerilmektedir. Fazlada dışarıdan yağ katılması çeşitli hastalıklara neden olmaktadır. 

Pişirme sıcaklığına dikkat edin 

Etin yüksek ateşte pişirilmemesi gerekir. Öncelikle mühürlemek için yapılan işlem de harlı ateşin etkisi yoktur fakat daha sonrasında etin iyice pişmesi için kısık ateş gereklidir. 

Kurban Eti pişirme püf noktaları

Baharatları pişmesine yakın atın 

Et pişirmede püf noktaları fazlasıyla vardır ve bunlara uyulması halinde lezzetli etler ortaya çıkar. Et pişirmede olmazsa olmaz baharatlar olurken özellikle pişmesine yakın atılması önerilmektedir. Bunun yanı sıra ete fazla tuz atmak etin sertleşmesine neden olmaktadır. 

Et piştikten sonra dinlendirin 

Etin pişirilmesinden sonra dinlendirilmesi tavsiye edilir. Özellikle daha lezzetli ve daha sulu olmasında büyük rol oynar. Saatler bekletmeye gerek yoktur 3-4 dakika bekletmek yeterli olacaktır.  

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal