Kırmızı Oda'daki Prenses Süreyya Kimdir?

İzleyenleri gözyaşlarına boğan ekranların reyting rekortmeni Kırmızı Oda, yeni bir araştırma konusu ile gündeme geldi. Kırmızı Oda dizisinin yeni bölümünde terapisti canlandıran Binnur Kaya'nın, Melisa Sözen'in hayat verdiği Alya'ya anlattığı Prenses Süreyya'nın hikayesi araştırılıyor. Prenses Süreyya kimdir?

11.10.2020-12:32 - (Son Güncelleme: 11.10.2020-16:32) Kırmızı Oda'daki Prenses Süreyya Kimdir?

Mahzun Prenses Süreyya’nın hayat hikayesi araştırma konusu oldu. İran Prensesi olarak bilinen Süreyya'nın hikayesi merak ediliyor. Psikiyatrist karakterindeki Binnur Kaya’nın Alya’ya anlattığı Son İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi’nin ikinci eşi, mahzun Prenses Süreyya’nın hayatı da merak konusu oldu. Peki İran Prensesi Süreyya kimdir?

PRENSES SÜREYYA HİKAYESİ

İran Prensesi Süreyya, 1950’li yıllarda Batı Almanya’nın İran büyükelçisi ve asilzade Halil İsfendiyari’nin ve Moskova doğumlu Alman eşi Eva Karl’ın en büyük çocuğu ve tek kızıydı. İran'ın İsfahan şehrinde İngiliz Misyoner Hastanesi’nde dünyaya gelen Prenses, 22 Haziran 1932'de doğdu.

20. yüzyılın başlarında İran anayasal hareketinin lideri olan amcası Sardar Esad'ın yanı sıra, ailesi de uzun bir süre İran hükümetinin diplomatik işlerine dahil oldu.

İsfahan ve Berlin'de yetişen Süreyya, İsviçre ve Londra'da eğitim aldı. 1951'de son İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi’nin evlendiği ikinci eşi olan Süreyya, 'Sürgündeki Prenses' olarak da biliniyor. Süreyya, şaha çocuk veremediğinden dolayı şahın ailesi tarafından saraydan uzaklaştırıldı. Şah bu durumu istemese de eninde sonunda ailesinin kararına uymak zorunda kaldı.

1956 İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi’nin Türkiye ziyareti basında büyük yankı uyandırmış, 'Soraya' ismi Türk halkının diline 'Süreyya' olarak yerleşmişti ve hatta kimileri kız çocuklarına Süreyya adını vermişti.

İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi, Soraya’dan sonra 1959’da Farah Diba Pehlevi ile bir evlilik gerçekleştirdi. Soraya ise Rıza Pehlevi’den ayrıldıktan sonra tekrar evlenmedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal