Göbeklitepe'de Ziyaretçi Akını

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki tarihi ören yeri Göbeklitepe, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor. Şanlıurfa'daki tarihi bölge, ekim ayında çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı.

22.10.2020-10:33 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-10:31) Göbeklitepe'de Ziyaretçi Akını

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi ören yeri Göbeklitepe, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Ekim ayında ziyaretçi akınına uğrayan Göbeklitepe, Neolitik döneme ait yabani hayvan figürlü 'T' biçimli dikili taşlara ve tapınak kalıntılarına ev sahipliği yapıyor.

Kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta Örencik Mahallesi yakınlarında bulunan Göbeklitepe, dünyanın en eski tapınağı olarak kabul ediliyor. Göbeklitepe'de gerçekleştirilen kazı çalışmalarında bugüne kadar Neolitik Çağ'dan kalma yabani hayvan figürlü 'T' biçimli dikili taşlar, 8-30 metre çapındaki dairesel ve dikdörtgen şekilli dünyanın en eski tapınak kalıntıları ile çeşitli eserler keşfedildi.

12 bin senelik geçmişe sahip ve dünyanın en eski tapınağı olarak bilinen Göbeklitepe’de kazılar 50 yılı aşkın süredir devam ediyor.

2019'un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesinin ardından yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan bölge, koronavirüse rağmen ekim ayında da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Günde bin, hafta sonları 2 bin kişinin ziyaret ettiği bölgeye dünyanın dört bir yanından ilgi sürüyor.

'2021 TURİZMDE ALTIN YIL OLACAK'

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, koronavirüs salgınından dolayı bu yıl ziyarete kapatılan Göbeklitepe'ye, ziyaretlerin yeniden başlamasıyla yoğun ilgi gösterildiğini söyledi. Gelecek yıl salgının kontrol altına alınmasıyla Şanlıurfa'nın turizmde altın yılını yaşayacağını söyleyen Aslan, 'Göbeklitepe'nin Dünya Miras Listesi'ne dahil edilmesiyle turizm yoğunluğu yaşadık. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından turizmde 2019 yılının ‘Göbeklitepe Yılı’ ilan edilmesiyle birlikte bayağı yoğun bir yıl geçirdik. Koronavirüs salgının normal seviyelere ulaşmasıyla birlikte Ekim ayıyla birlikte turistler ziyaretlerini artırmaya başladı. Önümüzdeki yıl için gerekli tedbirlerimiz alarak Göbeklitepe’yi balon turlarıyla daha da canlandırmaya çalışacağız. Biz önümüzdeki yılın turizmde altın yıl olacağı düşüncesindeyiz' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal