Fahrelnissa Zeid'in 'Üç Kişilik Oyun' Sergisine Online Gezi

Fahrelnissa Zeid'in kişisel sergisi “Üç Kişilik Oyun” coronavirüs tedbirleri kapsamında dijital ortamda ziyarete açıldı.

10.04.2020-10:53 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-10:49) Fahrelnissa Zeid'in 'Üç Kişilik Oyun' Sergisine Online Gezi
Eserleri uluslararası üne sahip pek çok kurumda sergilenen  Fahrelnissa Zeid'in Dirimart’ta açılan kişisel sergisi “Üç Kişilik Oyun” coronavirüs tedbirleri kapsamında dijital ortamda ziyarete açıldı.

Yapıtlara ve sanatçıya dair bilgiler içeren sesli anlatımlı sergide Türkiye’de modernizmin önde gelen isimlerinden Fahrelnissa Zeid’in gençliğinde yapmaya başladığı ve 1975’te Amman’a taşındıktan sonra hayatının son döneminde ağırlık verdiği portrelerinden bir seçki sunuluyor.

31 Mayıs'a kadar uzatılan sergiyi galeride ziyaret etmek için de info@dirimart.com adresinden ya da 0 212 232 66 66 numaralı telefondan randevu alınabiliyor.

“Fahrelnissa Zeid Paris’te 1949-1975” belgeselenin tamamı da Fahrelnissa Zeid'in Üç Kişilik Oyun sergisi kapsamında Dirimart'ın YouTube kanalında izlenebiliyor.

Olivier Lorquin’in çektiği belgeselde Fahrelnissa’nın hayatında önemli yer teşkil eden André Parinaud, Katia Granoff, Dina Vierny ve kızı Şirin Devrim’in anlatımlarının yanı sıra atölyesinden farklı eserlere yer veriliyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal