Dünyaca Ünlü Sinema Zincirinden Kötü Haber

Dünyanın en büyük ikinci sinema zincirinden beklenmedik bir haber geldi. Cineworld, İngiltere ve ABD'deki tüm sinema salonlarını geçici bir süreyle kapatıyor. Şirkette çalışan 45 bin personelin durumu ise şimdilik belirsiz.

06.10.2020-14:51 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-14:49) Dünyaca Ünlü Sinema Zincirinden Kötü Haber

Dünyanın en büyük ikinci sinema zinciri olarak bilinen Cineworld, yeni film tanıtımlarındaki ertelemeler ve koronavirüs sebebiyle gerçekleşen talep düşüşüne paralel bu hafta sonunda ABD'deki ve Birleşik Krallık tüm sinema salonlarını geçici olarak kapatıyor.

Cineworld, 8 Ekim'den itibaren de İngiltere'deki 127 Cineworld ve Picturehouse tiyatrosunun ve ABD'deki 543 Regal tiyatro operasyonlarının tamamında askıya alınacağını söyledi.

Şirket, ana ticari önceliklerinin sahip olduğu parayı elinde tutmak ve maliyetleri düşürmek olduğunu da ifade etti.

Pandemiden önce dünya çapında 37 bin olmak üzere, İngiltere'de 5500 kişiye iş olanağı sağlayan şirketin, Birleşik Krallık’ta 127, ABD’de 543 adet Regal sinema salonu bulunuyor.

Salonların ne zaman yeniden açılacağı konusunda henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

CEO'DAN İLK AÇIKLAMA

Cineworld'ün CEO'su Mooky Greidinger, alınan kararın ardından Sky News'e yaptığı açıklamada, salonları kapatmaktan başka çareleri olmadığını ifade etti.

Tüketici talebinin oldukça düşük olduğuna işaret eden Greidinger, salonlar açık kaldığı sürece büyük bir nakit kaybı yaşadıklarını belirtti. Greidinger, 'Kapalı olduğumuzda negatif nakit akışı çok daha küçük. Şirketin geleceğini güvence altına alıyoruz' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal