İran'da Sinema, Tiyatro ve Müzelere Yeni Kısıtlamalar Getirildi!

Koronavirüs önlemleri kapsamında yeni kısıtlamalar getirildi. Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs nedeniyle İran'da tiyatro salonları ve müzelere yeni önlemler getirildi.

05.10.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-14:09) İran'da Sinema, Tiyatro ve Müzelere Yeni Kısıtlamalar Getirildi!

İran Tahran'da artan koronavirüs vakaları sebebiyle tiyatro, sinema salonları ve müzelere tekrardan kısıtlamalar geldi. Kısıtlamalar kapsamında bahsi geçen yerler yeniden kapatıldı.

İran'da şubat ayından beri inişli çıkışlı bir seyir izleyen covid-19 vakaları, eylül ayının sonlarına doğru en üst seviyelere çıktı. Bunun sonucunda da başkent Tahran'a yeniden kısıtlamalar getirildi.

Tahran'da uygulamaya koyulan kısıtlamalar kapsamında sinema ve tiyatro salonları, müze ve hayvanat bahçelerinde bir hafta süreyle kapatılma kararı alındı.

Ülke genelinde salgınla ilgili kararlar valiliklere bırakıldığı için şu ana kadar Tahran dışında Elburz, Kum ve Kazvin eyaletlerinde de salgını önlemek için kısıtlamaya gidildi.

Tahran Koronavirüsle Mücadele Kurulu Başkanı Ali Rıza Zali, konuyla alakalı olarak sürekli uyarılarda bulundu ve başkentte salgının üçüncü dalgasının yaşandığını bu nedenle tüm eğitim öğretim faaliyetlerinin durdurulmasını, sosyal, kültürel ve dini toplantıların ertelenmesini ve birçok işletmenin de kapatılmasını istemişti.

Tahran İl Meclis Başkanı Muhsin Haşimi ise bugün konuyla ilgili açıklamada bulundu. 1 haftalık sürenin yetersiz olduğunu belirterek, tedbirlerin etkili olabilmesi için kısıtlama süresinin 2 haftaya çıkarılmasını istedi. Şehir Konseyi Sağlık Komitesi Başkanı Nahid Hüdakeremi de Haşimi'ye destek vererek başkentteki vakaların çok yüksek olması nedeniyle 1 haftanın az olduğunu ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal