Tahran Gezi Rehberi

Zaman içinde hızla büyüyen İran’ın başkenti Tahran, merak edilen yerler arasında yerini alıyor. İşte, Tahran gezilecek yerler…

04.07.2020-16:14 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-16:12) Tahran Gezi Rehberi

İran’ın başkenti olan Tahran, çok eski yıllarda küçük bir şehir olarak kurulmuştur. Zaman içinde hızla büyümesinin başlıca nedenlerinden biri petrol kaynaklarının oldukça büyük olmasıdır. Tarih boyunca önemli kültür, ilim ve ticaret şehri olmuştur. Şehrin tarihini değiştiren olay 13.yy’da gerçekleşmiştir.

1220 yılında Moğollar tarafından saldırıya uğramıştır. Rey şehri kısa süre içinde harabeye dönmüş olup yerleşke olarak Tarhan’ı seçmiştir. Yaptığı göçler sayesinde kısa sürede hızlıca büyümüş ve gelişmiştir. Tahran’da Azeriler, Kürtler, Ermeniler, Lurlar başta olmak üzere birçok azınlık olsa da nüfusunun çok büyük bölümü İranlı’dır.

Tarhan’da Gezilecek Yerler

Tarhan her yıl yüzbinlerce ziyaretçi ağırlayan bir şehir olmasıyla oldukça nam salmıştır. İlgi çekici doğası ve eserleri ile göz kamaştırmaya devam etmektedir.

-Gülistan Sarayı
-Milad Kulesi
-Sadabat Sarayı
-İran Halı Müzesi
-Tochal Telecabin
-Darband
-Tecriş
-Dereke
-Tehran Bazaar
-Azadi Tower en popüler yerler arasındadır.

Tahran’ın Tarihi Mekanları

Ulusal Mücevher Müzesi: İran, değerli taşların işlenmesinde de haklı bir üne sahip. Safevi Hükümdarlığı'ndan günümüze taşınan mücevherler sergilenmektedir.

İran Ulusal Müzesi: Geçmiş çağlardan bugüne kadar İran tarihinin gelişimini rahatlıkla görebileceğiniz etkileyici bir müze. Özellikle Pers İmparatorluğu'na ait eserlerin yer aldığı müzedir.

Halı Müzesi: Dünyaca ünlü İran halılarının geçmişten günümüze yolculuğunu keşfedebileceğiniz müze sizi zamanda yolculuğa çıkaracak.

Kutsal Savunma Müzesi: Irak ve İran savaşını anlatan savaş eserlerinin sergilendiği müzedir.

Sinema Müzesi: İran'ın tarihi ve kültürel zenginliği sadece tarih kitaplarına giren eserlerle sınırlı değil. Ülke sinemasıyla da dünyada önemli bir yere sahip ve bu müze İran sinemasının önemli eserlerini görebileceğiniz en doğru kaynak. Ayrıca ağaçlarla çevrili bahçesi de küçük bir mola vermek için ideal.

Niavaran Sarayı: Şah ve ailesinin yaşadığı saray günümüzde müze olarak kullanılıyor. İran Şahı ve ailesinin eşyaları, mobilyaları ve dünyanın dört bir yanından gelen hediyeler sergilenenler arasında.

Tahran Eğlence ve Aktivite Merkezleri

-Escape Cube
-Pardis Mellat Gallery
-İranian Garden
-Enghelab Sport Complex
-Cinema Azadi
-Matrix Paintball Club
-Tehran Escape
-Hunted House
-Brain Game Center
-Farhang Cinema
-Escape Home’ dur.
Tahran Meşhur Yemekleri
-Acem Pilavı
-Ash a Doogh
-Çilav
-Maklube
-Tah chin
-Fesenjan
-Abgust
-Bastani
-Shirini Berenji ‘dir.

Tahran’da Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genel olarak sorun yaşanmamasıyla bilinen şehirde ezan okunmadan 1 saat önce sokaktaki tüm mağazalar ve dükkanlar kapanmaktadır. Alışveriş yapma konusunda ısrarcı olmanız durumunda sert tepkilerle karşılaşmanız mümkündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal