Asırlık Konakta Kubat Konseri

Türk Halk müziği sanatçısı Kubat, "Evde Bayram Konserleri" kapsamında dijital mecralarda müzikseverlerle buluşacak.

20.05.2020-13:00 - (Son Güncelleme: 20.05.2020-15:39) Asırlık Konakta Kubat Konseri

Cumhurbaşkanlığı’nın corona günlerinde morali arttırmak için 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda başlattığı  "7 Tepeden 7 Kıtaya" projesi "Evde Bayram Konserleri" kapsamında Türk Halk müziği sanatçısı Kubat, en güzel türküleri 24 Mayıs’ta Safranbolu'da seslendirecek.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan, tarihi evleriyle ünlü Safranbolu'da "Vazgeçilmeyen Türküler" adı altında gerçekleşen program dijital mecralarda müzikseverlerle buluşacak.

Osmanlı'dan Cumhuriyet dönemine kadar Safranbolu’nun tarihiyle ilgili bilgiler, görsel malzemeler, Osmanlı, Roma, Bizans ve Cumhuriyet dönemlerine ait madeni paraların sergilendiği Kent Tarihi Müzesi olarak hizmet veren yapıda gerçekleşecek konser müzikseverlere unutumayacakları bir gün yaşatacak.

Safranbolu'nun da tanıtımına katkı sağlayacak konserle ilgili görüşlerine yer verilen Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ülkenin kültür değerlerini tanıtmak adına bir proje hazırladı. 7 farklı yerde konserler verilecek. Bunlardan birisi de Safranbolu. 24 Mayıs, bayramın birinci günü Kubat konser verecek. Konser İletişim Başkanlığının sosyal medya hesaplarından ve televizyon kanallarından yayımlanacak. Biz buna çok önem veriyoruz. Cumhurbaşkanlığımız, İletişim Başkanlığımız tarafından ilçemizin bu listeye dahil edilmesi çok önemli. Safranbolu UNESCO Dünya Miras Listesine 25 yıl önce girmiş bir marka. Cumhurbaşkanlığımız tarafından da bu değerde görülmesi bizi mutlu ediyor. Kovid-19 sürecinde bulunduğumuz bu dönemde bu konser Safranbolu'nun da tanıtımına katkı sağlayacak."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal