Kova Burcunun Taşı

Zodyak’ın yenilikçi çocukları Kovalar, eğlenceli yapıları ve sosyal eğilimleriyle tanınırlar. Kova burcu, Zodyak’ın on birinci burcudur. 21 Ocak ve 18 Şubat tarihleri arasında doğanlar Kova burcudur.

29.07.2020-09:40 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-09:37) Kova Burcunun Taşı

Kova burcunun taşı hakkında bilgi vermeden önce, Kova burçlarını tanımak adına onlar hakkında biraz bilgi verdik. Kova burcunun elementi hava, gezegeni Satürn ve niteliği sabittir. Günü cumartesi olup, vücutta temsil ettiği yerler ayak bileği çevresidir. Aynı zamanda kan dolaşımını da temsil eder.

Peki, Kova burcu insanlarının genel özellikleri neler? Kova burcu insanları hangi burçlarla iyi anlaşır? Kova burcunun taşı hangisidir?

Kova Burcunun Özellikleri Nedir?

Kova burçları, arkadaş canlısı ama bir o kadar da faklı, “Out of the box” insanlardır. Yenilikçi, sosyal ve marjinaldirler. Yeri geldiğinde oldukça sıra dışı bir yapıları olabilir.

Aynı zamanda Kova burçları bağımsızdır. Bunun yanında nevi şahsına münhasır bir tutumu bulunur. Adil ve mantıklıdır. Özgün fikirler üretebilir ve kendisine gösterilen bir işi çabucak kavrar.

Kova Burcu kadını, zeki ve sıra dışıdır. Diğerlerinden farklıdır. Oldukça arkadaş canlısı ve sevimlidir. Kova burcu erkeği ise, arkadaşlıklarına her şeyden çok değer verir. Zeki ve yaratıcıdırlar. Evde oturmayı sevmezler.

Kova burçlarının en sevdiği eylemler, arkadaşlarıyla birlikte eğlenmek ve entelektüel sohbetler yapmaktır. Yalnızlıktan ve sıkıcı insanlardan hiç haz etmezler.

Kova Burcunun Diğer Burçlarla Arası Nasıl?

Kova burçlarının anlaşamadıkları burç grupları, Akrep, Başak ve Balıktır. Başak ve Kova hayata farklı noktalardan yaklaşır, Balık ve Kova ilişkisinde bağımlılık noktasında sorunlar ortaya çıkar ve Akrep burcunun aklı Kova’nın bireyselliğini almayacaktır.

Kova burcunun iyi anlaştığı burçlar ise, İkizler, Terazi ve Yay burçlarıdır. Sosyal hayatta birlikte etkinlik yakalama ihtimali yüksek burçlardır.

Kova Burcunun Olumsuz Yanları Neler?

Kova burçları taviz vermeyen bir yapıya sahiptir. Hevesi hemencecik kırılır, gösterişçidir ve verdiği sözleri tutmama eğilimi vardır. Aynı zamanda mesafeli davranabilir ve alınganlık gösterebilirler.

Aynı zamanda uyumsuzdurlar. Huzursuz ve iğneleyici bir tavırları vardır. Çoğu kişi Kovaların duygusuz olduğunu düşünür. Aynı zamanda asi ruhludur. Kıskanılmaya gelemediği gibi kendisi kıskanır ve karşısındakinin davranışlarını yönetme eğilimine girer.

Kova Burcunun Taşı Hangisidir?

Kova burcunun taşı: Florit taşıdır. Kova burcunun hareketli ve uyumlu yapısını destekler. Florit taşının rengi yeşildir ancak güneş ışığında mor görünür. Florit taşı, mutluluğu sembolize eder. Aynı zamanda, ruhsal rahatlamaya ve kötü enerjinin dağılmasına yardımcı olur.

Safir de Kova burcunun taşı söz konusu olduğunda anılması gereken bir taştır. Safir, özgürlüğün simgesidir. Duygu dalgalanmalarını dengelediği bilinmektedir.

Kova burcuna iyi gelecek taşlardan bir diğeri, Akuamarindir. Akuamarin, cesaretin ve özgüvenin taşıdır.

Kova burçlarına faydalı olabilecek diğer taşlar ise, Akik, Çeroit, Firuze, Ametist, Amazonit, Sedef, Oniks, Labrodorit ve Ametist taşlarıdır. Bu taşlar, Kova burcunun sorumluluk duygusunu geliştirmektedir. Kova burcunun geçimsizliğini de törpülediği bilinmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal