Kosta Rika Dünya Turu

Dünyanın en yaşanılası ülkesi seçilen Kosta Rika, insanların büyük metropollerden bunaldıkları noktada imdada yetişmektedir. Doğal yaşam alanlarının sıklığıyla, size kucağını bir anne gibi açan şehir, keşfedilesi saf alanlara da sahiptir.

17.07.2020-16:05 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-16:05) Kosta Rika Dünya Turu

Kosta Rika dünya turu için en aranılan, sevimli ülkelerden biridir. Bir gidenin bir daha gitmek istediği için heyecanla gün saydığı söylenilir.

Kosta Rika Neresidir?

Kosta Rika, Orta Amerika’da bir ülke olup, adının manası ‘‘zengin sahil’’ şeklindedir. Nikaragua, Panama gibi ülkelerle komşu olduğu gibi; bir tarafı Karayip Denizi’ne, bir tarafı da Büyük Okyanus’a bakmaktadır. Cocos Adası Ulusal Parkı’nın yar aldığı toprakları bağlamında, Ekvador’la da komşu olduğu belirtilmektedir.

  1. yüzyıl sonrası İspanyol sömürgesine uğrayan ve bölgedeki yerlilerini yitiren ülke, bir dönemin en yoksul coğrafyalarından biri biçiminde işaret edilmiştir. Ardından, kalkınma adına hamlelere girişen Kosta Rika, ordusu bulunmayan bir ülkedir. 1950 yılında ordu feshedilmiştir. Burada eğitim ve ulaşım da kimi noktalarda ücretsizdir. Çevre konularına duyarlı insanların, yaşam kalitesinin olduğu bir ülke bağlamında Kosta Rika dünya turu için de görülmesi gereken bir ülkedir.

Kosta Rika’ya Ulaşım Nasıldır?

Başkent San Jose’de bir havaalanı bulunan Kosta Rika’ya, ulaşım genelde aktarmalı biçimde gerçekleşmektedir. Türkiye’den ülkeye sadece pasaportla gidilebilmektedir.

Kosta Rika’da Gidilecek Yerler Nerelerdir?

Kosta Rika dünya turu için seçilecek ülkelerin başında gelmektedir. İspanyol kökenli vatandaşlarıyla bölge, Tico yerlilerine de ev sahipliği yapmaktadır. Burada, en önemli yer başkent San Jose’dir. Kosta Rika’nın neredeyse % 75’e yakın bir alanı, yeşilliktir. Tropik ağaçlarla, bitkilerle doludur. Burada birçok endemik çiçek, bitki ve değişik kuş örnekleri yetişir. Hayvanlar açısından zengin ülke, bol oksijen içermektedir.

Ülke, volkanlar açısından da çok seçenek barındırmaktadır. Latin Amerika ülkelerinin içinde, en büyük volkan sayılan Poas buna örnek teşkil eder. Poas Volkanı, sık sık patlamaya maruz kalsa da, doğru zamanda gidildiğinde, eşsiz manzarasıyla inanılmaz bir heyecan ve unutulmaz bir deneyim yaşatacaktır. Arenal Volkanı da spor, dağcılık, tırmanma tutkunlarının, maceraperestlerin uğrak yerlerinden biridir.

Arenal Volkanı’nın olduğu yere giderken, geçeceğiniz Arenal Milli Parkı üstünde çeşitli termal tesislere rastlamanız da olasıdır. Kaplıcalar sağlık turizmi için de farklı seçeneklere kapı açmaktadır.

Büyük Okyanus’a ve Karayip Denizi’ne kıyısı bulunan Kosta Rika dünya turu için, plajları babında da sizi etkileyecek büyülü kumsallar barındırır. Catalina Adaları’nda mercan kayalıklarının bin türlü rengini keşfedebilir, Puerto Viejo’da Kızılderililer’den Afro-Karayipliler’e ve Tico kabilelerine değin birçok etnik grupla da karşılaşabilirsiniz. Buralarda denize girmek, su sporları yapmak, dalış gerçekleştirmek, güneşlenmek size iyi gelecektir.

Kosta Rika’da birçok milli park da yer almaktadır. Bunların bazıları şu şekilde sayılabilir:

*Corcovado Milli Parkı

*Manuel Antonio Ulusal Parkı

*Tortugero Milli Parkı

Kosta Rika dünya turu için, denizlerinden volkanlarına, sokaklarından yeşil alanlarına, müzelerinden kiliselerine birçok seçeneği içinde barındıran en özel ülkelerden birini teşkil etmektedir. Bir kere ayak basılması özellikle tavsiye edilir!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal