Koronavirüs Geldi, Grip Gitti

Tüm dünyada koronavirüs salgını yaşanırken, maske ve sosyal mesafe kuralları devam ediyor. Kovid-19 dünya genelinde 43 milyonun üzerinde kişiye enfekte oldu, ancak bu süreçte grip oranlarında azalma yaşandı.

26.10.2020-11:37 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-11:22) Koronavirüs Geldi, Grip Gitti
Yeni tip koronavirüs ile tüm dünya mücadele etmeye çalışırken, kış aylarının yaklaşması ile birlikte grip korkusu da başladı. Grip ile aynı anda koronavirüsün gelmesinin daha ölümcül etkileri olduğu söylenirken, olası bir grip salgınının hastanelerdeki yükü artıracağı ve bu durumun sağlık sektörünü daha da zora sokacağı bilinmekte.
Pandemi devam ederken, grip korkusunun yükselmesine karşın, Kovid-19 grip vakalarında ciddi oranda azalmaya neden oldu.
Grip vakalarında düşüş, biz yaz aylarındayken kışı yaşayan Güney Yarımküre'de kendini gösterdi. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) paylaştığı verilere göre nisan ayında Avustralya’da yalnızca 14 kişinin grip olduğu kaydedildi. Bu sayı, 2019 yılının aynı döneminde 367 sayı olarak kayıtlara geçmişti. Şili’de bu sene, nisan ve ekim aylarında sadece 12 grip vakası tespit edildi. Geçen sene ise bu dönemlerde 7 binin üstünde kişi grip olmuştu. İngiltere Halk Sağlığı Kurumu, grip oranlarında dünya genelinde geçen yıla oranla yüzde 98 oranında düşüş olduğunu aktardı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal