Hipnoz Hakkında Yanlışlar Bilinenler

Hipnoz yöntemi çoğu zaman merak edilen bir yöntemdir. Hipnoz yöntemi 200 yıldan fazla zamandır kullanılan bir yöntemdir. Peki hipnoz nedir ve hangi alanlarda kullanılır? Hipnoz sırasında, istemeden sırları söylemek mümkün mü?

26.10.2020-11:10 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-11:02) Hipnoz Hakkında Yanlışlar Bilinenler

Kimi zaman internette, kimi zaman filmlerde rastladığımız hipnoz yöntemi, birçok yanlış izlenim bırakmakta. Yunanca uyku anlamına gelen hipnoz, tam olarak bir uyku hali değildir. Peki hipnoz hangi alanlarda kullanılır?

Hipnoz denince herkesin aklına ilk başta bir köstekli saat geliyor. Çünkü filmlerde genellikle hipnoz, bir köstekli saat ile yapılmakta. 

UYKUYA DALIP, UYANAMAMA DURUMU

Uyku hali olduğu düşünüldüğü için, genelde hipnoz sırasında uyuyup uyanamama durumu olabileceği düşünülüyor. Ancak bu bir uyku hali değil, hatta kişilerin zihni hipnoz sırasında açık olur.

HERKES HİPNOZ YAPAMAZ

Aslında bu durum çok önemli. Hipnoz sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmakta ve ciddi eğitim sertifikaları gerekir. Bu alanda uzmanlığı olan kişilere gitmek daha doğru sonuca ulaştırır. Hipnoz yaptırmak için herkese güvenemezsiniz.

SIRLARIMI SÖYLERSEM

Hipnoz sırasında kişi bilincini kaybetmez. Bu sebeple kişinin sırlarını ortaya dökmesi gibi bir durumu yoktur. Bireyler hipnoz sırasında, ancak dilediklerini anlatır. Hatta hipnoz sırasına algının açık oluşu, kişilerin algılama potansiyelini yükseltir.

İSTEMEDEN HİPNOZ OLMAK

 İstemeden hipnoz olma durumu ancak filmlerde meydana gelir. Hipnoz, konsantrasyon ve odaklanma işi olduğu için, kişinin isteğinin olması önemli bir noktadır. Çünkü hipnoz sırasında kişiye telkinler verilir. Hipnoz olacak kişi konsantre olmak istemiyorsa, hipnoz olmaz.

HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?

18. yüzyıldan bu zamana kadar kullanılan hipnoz, vücut ağrıları, doğum, yeme bozuklukları, cinsel rahatsızlıklar, sigara, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı, kaygı bozuklukları, korku gibi birçok alandaki problemlerin çözümlenmesi için tercih edilebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal