07.10.2020-16:16 (Son Güncelleme:25.04.2024-01:30)


1

Hamilelik sürecinizi sorunsuz geçirmek istiyorsanız uymanız gereken belli başlı kurallar var. Bu kurallara uyulduğu taktirde vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerini sağlamış olur, sağlıklı ve kolay bir hamilelik süreci geçirebilirsiniz. Peki, hamilelik sürecinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Hamilelik döneminde nasıl beslenilmeli? Detaylar haberimiziz içeriğinde…



2

Yediklerinize Özen Gösterin

Yediklerinize Özen Gösterin

Folik asit, protein ve demir açısından zengin olan besinler tüketmeye özen gösterin. Lif içeriği yüksek olan sebze ve meyvelerin bu süreçte mutlaka tüketilmesi gerekir. Bu besinler kabız olmanızı engeller. Bunun yanı sıra pastörize olmamış peynirler, iyi pişirilmemiş yumurta sarısı, çiğ ve şarküteri etleri hamilelik döneminizde tüketmemelisiniz.



3

Bol Su İçin

Bol Su İçin

Su içmek yalnızca hamilelik sürecinde değil hayatın her döneminde önemlidir. Ancak bu süreçte su içmeye ekstra özen göstermek ve su içmemeyi atlamamak gerekir.



4

Destek Olan İnsanlarla Birlikte Olun

Destek Olan İnsanlarla Birlikte Olun

Huzurlu bir hamilelik süreci yalnızca sizin elinizde olan bir durum değil. Etrafınızda size destek olan insanlar olması kendinizi mutlu hissetmenizi ve bu sayede huzurlu bir hamilelik süreci geçirmenizi sağlar.



5

Sağlıklı Abur Cuburlar Tüketin

Sağlıklı Abur Cuburlar Tüketin

Yanınızda kuru meyve, kuru yemiş veya elma, armut gibi sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun. Öğün aralarınızda bunları tüketmeyi ihmal etmeyin.



6

Uykuya Dikkat

Uykuya Dikkat

Hamilelik döneminde yatakta rahat yatmak ve uyku dalmak zorlaşabilir. Sol tarafınızın üzerine yatmaya özen gösterin ve fazladan bir yastık kullanarak karın bölgenizi destekleyin.



7

Kafeini Azaltın

Kafeini Azaltın

Günde 200 mg yani bir bardak filtre kahveye tekabül ediyor ya da 4 bardak çaydan fazla kafeinli içecek tüketmeyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR