Grip Aşısında Nasıl Bir Yol İzlenecek?

Koronavirüs salgının yaşandığı bu süreçte, grip aşısı olmak isteyenlerin sayısı oldukça yükseldi. Türkiye'ye gelen aşıyı sadece risk grubundakiler olabilecek. Bu sebeple aşı olacak kişiler e-Nabız'da yayınlandı. Peki grip aşısı olabilecek kişiler için nasıl bir yol izlenecek?

21.10.2020-16:31 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-16:22) Grip Aşısında Nasıl Bir Yol İzlenecek?

Türkiye'ye gelen grip aşısını yaptırmak için, e-Nabız sisteminde yayınlanan listede olmanız gerekiyor. Sistemde yer alanlar ise bu aşıyı nasıl olacaklarını merak ediyor. 

YENİ SİSTEMİN İŞLEYİŞİ

Son olarak elde edilen bilgi doğrultusunda, grip aşıları için renkli reçete sistemi ile entegrasyon sağlanacağını aktaran Mehmet Ertekin, ‘Kronik hastalıkları ve öncelikli hasta gruplarından başlanması gerekiyor. Henüz formatları resmi olarak açıklanmadı, ama aile hekimleri üzerinden reçete sistemine girilecek. Hastamız bunu hak ediyorsa, işaretlenmiş hasta reçete yönlendirmeye gidecek ve reçete üzerinde düzenlendikten sonra renkli reçete sisteminden oluşan reçetesi de eczane ekranında klasik reçete gibi şifresiyle işlem yapılacak. Sonrasında depomuzdan stok isteyeceğiz. Yani her reçete başına kendi ilacı birebir istenecek. İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinde de aktif şekilde kayıtlar gözüküyor olacak. Depoda bunun teyidi alındıktan sonra hastaya özel ilacını bize sevk edecek’ ifadelerine yer verdi.

Beyaz reçeteden biraz daha değişik bir sistemin olacağını dile getiren Ertekin, hasta üstünden düzenlenmesi bakımından birebir takibin de mümkün olduğunu belirtiyor. Normalde kırmızı reçete sistemi ve kontole bağlı olan bir sistem olduğunu belirten Ertekin, ‘Yaklaşık 300 kalem ilacı ihtiva eder. Onların üzerine bir kalem daha eklenmiş oldu. Grip aşısı böyle bir sisteme tabi değildi, beyaz reçeteyle elden teslim edebildiğimiz bir üründü. Ama şimdi o sistemde olan bir reçete haline gelecek ve kontrollü ve dağıtımında kayıtlı şekle dönüşmüş olacak’ ifadelerini kullandı.

Bugünden itibaren grip aşısı olabilecek kişilerin yayınlandığı e-Nabız sisteminde, riskli grupta yer aldığınızı görürseniz, MHRS sistemi üstünden aile hekiminden randevu alıp, grip aşısı için doktorunuzdan reçete almalısınız. Reçeteyi alıp eczaneye verip aşınızı alabilir ve eczanede aşınızı yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal