Rahminden 62 Tane Miyom Çıkartıldı

Şiddetli karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye başvuran 37 yaşındaki Z.H, rahim duvarında tespit edilen 62 miyomun alınması ile tekrar sağlığına kavuştu.

21.10.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-16:14)

Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Onur Erol tarafından muayenesi gerçekleşen Z.H.'nin rahim duvarı etrafında, sayısı tespit edilemeyen birçok kitle tespit edildi.

Ağrılarının her geçen gün şiddetlenmesinin üzerine operasyona alınan hastanın rahim duvarından 62 miyom çıkarıldı.

Tedavisinin ardından sağlığına kavuşan hasta taburcu edildi.

‘ÇIKARMAYA BAŞLAYINCA ŞAŞIRDIK’

Ekibiyle birlikte başarılı bir operasyon gerçekleştiren Erol, hastada bulunan miyomların boyutu ve sayısı göz önüne alındığı zaman, operasyon sırasında rahmin zarar görme riskinin çok fazla olduğunu söyledi.

Operasyonda açık ameliyat tekniğinin kullanıldığına değinen Erol, yaklaşık 2,5 saatte bölgenin miyomlardan temizlendiğini aktardı.

Erol, ameliyata başladıklarında tahmin ettiklerinden çok daha fazla tümöre rastladıklarını vurgulayarak, ‘Rahim duvarına yapışık tümörleri çıkarmaya başlayınca açıkçası bizler de şaşırdık. Tek operasyonda 62 miyom çıkınca benim için bir ilk oldu. Meslek yaşamımda yüzlerce ameliyata girdim, bir insanda en fazla 11-12 tane miyom gördüm’ dedi.

Kadınlarda çok sık görülen rahim kaynaklı tümör türünden birinin de miyom olduğuna değinen Erol, vaktinde yapılan kontroller sayesinde hastanın ilerleyen süreçte gebe kalması durumunda karşılaşabileceği sıkıntıları ortadan kaldırdıklarını kaydetti.

‘ÜZERİMDEN BÜYÜK BİR YÜK KALKTI’

Hasta Z.H. ise ailecek çok zorlu bir süreçten geçtiklerini belirtti.

Çocuk sahibi olabileceğini öğrenince tüm endişelerini geride bıraktığından bahseden Z.H., ‘Doktorum vücudumdan çıkan tümörleri gösterince şaşkınlığa uğradım. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum, üzerimden büyük bir yük kalktı’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal