05.08.2020-10:32 (Son Güncelleme:11.04.2021-21:55)


1

Günlük hayatta tükettiğimiz bazı besinlerin aslında ne kadar zararlı olduğunu bilmiyoruz. Bu besinler vücudumuzu tehdit ederek sağlığımıza zarar veriyor. Bilim insanları her gün tükettiğimiz besinlerin kansere sebep olduğunu ortaya çıkardı. Kansere neden olan bu besinler zamanla sağlığımızı bozarak kanser hücrelerinin çoğalmasına sebep oluyor.



2

HİDROJENİZE YAĞLAR-TRANS YAĞLAR

HİDROJENİZE YAĞLAR-TRANS YAĞLAR

Hidrojenize yağlar, daha uzun süre daha taze kalmaları için kullanılır. İşlenmiş gıdalarda bulunur ancak vücutta kansere yol açan hücrelerin yapısında değişikliklere neden olur.



3

SICAK İÇECEKLER

SICAK İÇECEKLER

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, düzenli olarak çok sıcak içecekler tüketmenin yemek borusuna zarar verebileceğini ve boğaz kanserine yol açabileceğini göstermiştir. Bilim insanları bunu 65 C olarak açıklamaktadır.



4

GDO'LU GIDALAR

GDO'LU GIDALAR

Genetiği değiştirilmiş gıdalar bir laboratuvarda zararlılara karşı daha dayanıklı olacak ve sağlam şekilde nakliyeye dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Yapılan araştırmaya göre; Amerika'da hemen hemen tüm tahıllarda (soya fasulyesi, buğday ve mısır) GDO'ludur. Ancak Avrupa'daki birçok ülke GDO'lu ürünleri yasaklamıştır.



5

CİPS

CİPS

Cipste sadece yüksek derecede yağ ve sodyum yoktur. Aynı zamanda vücudun tanımadığı yapay tatlar, koruyucu maddeler ve gıda renklendiren maddeler de bulunmaktadır. Yüksek sıcaklıkta kızartılır ve istenen çıtır dokunun elde edilmesi sağlanır fakat bu durum sigarada da bulunan tanınmış bir kanserojen olan akrilamide zemin oluşturur.



6

YAPAY TATLANDIRICILAR

YAPAY TATLANDIRICILAR

İnsanların kilo almamalarına yardımcı olmak için özel olarak yapılan tatlandırıcılardaki kimyasallar, özellikle aspartam, vücutta ciddi bir toksine dönüşerek vücudun yapısına zarar verir.



7

MİKRODALGADA PATLAMIŞ MISIR

MİKRODALGADA PATLAMIŞ MISIR

Patlamış mısır nispeten sağlıklı bir atıştırmalıktır. Fakat onu patlatmak için uygun olmayan yol, sağlığı bozmaktadır. Mikrodalga torbalarının içinde perflorooktanoik asit (PFOA) adlı bir kimyasal madde olduğunu belirten uzmanlar, birçok çalışmanın, PFOA tüketimi sebebiyle böbrek, mesane, karaciğer, pankreas ve testis kanserlerine sebep olabileceğini gösterdiğini söyledi.



8

İŞLENMİŞ, TÜTSÜLENMİŞ KIRMIZI ETLER

İŞLENMİŞ, TÜTSÜLENMİŞ KIRMIZI ETLER

Bu liste hamburger, sosisli sandviç, sosis gibi yiyecekleri içerir. Genel olarak her gün yenilen kırmızı etin, kanser riskini yüzde 22'ye kadar arttırdığı araştırmalarda gösterilmiştir.



9

ÇİFTLİK SOMONU

ÇİFTLİK SOMONU

ABD'de yapılan çalışmaya göre; omega-3 yağlarına ihtiyaç vardır. Fakat bazı çiftliklerde somonlar pestisit, kimyasal, antibiyotik ve diğer kanserojenlerden etkilenmiş bir diyetle beslenirler. Satılan somon balıklarının yaklaşık yüzde 60'ı ise çiftlik somonudur.



10

KONSERVE YİYECEKLER

KONSERVE YİYECEKLER

Konserve yiyeceklerle ilgili sorun depolama alanından kaynaklanmaktadır. Hemen hemen tüm alüminyum kutular, bisfenol-A veya kısaca kansere neden olan BPA ile kaplıdır. Domatesler ve asit oranı yüksek diğer yiyecekleri konserve kutusundan yemek çok tehlikelidir.



11

BEYAZ UN

BEYAZ UN

Beyaz un, işlenmiştir. Tahıllarda doğal olarak bulunan besin maddelerinin çoğunu tahrip edebilir. Değirmenler bir kimyasal olan klor gazı ile unun ağartılmasını sağlar.