Korona Kaç Kişi Oldu?

Korona kaç kişi oldu; dünyada bu virüse yakalanan kişilerin sayısı artmaya devam ediyor. Virüs ne zaman sonlanacak? Hangi önlemleri alarak dışarı çıkmak gerekiyor? Ne koşullarda bir iyileşme söz konusu olacak? Tüm bu detayları sizin için bir araya getirdik. Dikkat etmeniz gereken hususlar haberimizin içeriğinde

09.06.2020-17:21 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-17:18) Korona Kaç Kişi Oldu?

Korona Kaç Kişiye Bulaştı?

Korona kaç kişi oldu sınırlar üzerinden tabir edilse çok daha mantıklı olacaktır. Korona salgının bulaştığı kişi sayısı 1 milyon kişiyi geçmiştir. İlerleyen dönemlerde bu sayının artmaya devam etmesi bekleniyor. Artışın durdurulmasının aslına bakılırsa imkansız olduğu ve sosyal hayatın 1 kişi üzerinden dahi devam etmesi durumunda bulaşma riskinin yeniden gün yüzüne çıkacağı belirtilmelidir.

Bu tür bir kaçınma mekanizmasının da uzun vadeli bir yararı olmayacağı düşünülüyor. Kontrollü bir biçimde sosyalleşmenin yapılması sizin için daha mantıklı ve verimli olacaktır. Sosyalleşme süreci içerisinde maske ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi ise en temel unsurudur. Vatandaşların bu uyarılara dikkat etmesi durumunda sosyal hayat başlasa dahi genel manada bulaşma olasılığının çok da yükselmeyeceği vurgulanmaktadır.

İyileşen Sayısının Hasta Sayısını Geçmesi

Korona kaç kişi oldu; bu alanda rakamları yorumlarken hasta analizleri de dikkate alınmalıdır. Günlük vaka kapsamında kişilerin hasta sayısı ve iyileşen sayısını incelemesi gerekiyor. Hasta sayısının iyileşen kişi sayısından fazla olması salgının vahim durumunun devam etmesi anlamına gelir. Hasta sayısının geride kalması ve ölen kişilerin sayısının azalması ise salgına karşı alınan tedbirlerin bir işe yaradığı manasına gelmektedir.

Koronaya Karşı Hangi Önlemler Alınmalıdır?

Alınan önlemlerin en temel adımı sosyal mesafenin korunmasıdır. Yakın temas arttıkça bu virüsün yayılım alanının da artacağı dile getirilmelidir. Korona solunum yolu rahatsızlığı olarak nitelendirilmektedir. Tam da bu nedenle ağız ve burun yolu ile solunacak olan havanın kişilerin direkt olarak hasta edebileceği de dikkatle incelenmelidir.

Covid19 virüsünden sosyal ortamlarda uzak kalabilmek için hem sosyal mesafeye dikkat edilmesi hem de kesinlikle maske kullanılması gerekir. Ancak bu şekilde tam teşekküllü bir biçimde koruma adımını tamamlayabilirsiniz. Havalandırma sistemi olan alanları tercih etmek ve daha ziyade açık alanlarda zaman geçirmek de ayrıca dikkate alınmalıdır.

Bu önlemler sadece sizin kendinizi korumanız değil aynı zamanda taşıdığınız olası bir mikrop ile çevrenizi de sıkıntıya sokmamanız ve tehlikeye atmamanız manasına da gelmektedir. Korona sürecinde her kişinin sanki taşıyıcıymış ve farklı kişiler için bir risk faktörü oluşturuyormuş gibi zaman geçirmesi çok daha mantıklı olacaktır. 

Korona sürecinde En Net Belirtiler Nelerdir?

Yüksek ateş ve kuru öksürük en temel belirtilerdendir. Son dönemlerde tat ve koku kaybının da net belirtilerden biri olduğu görülüyor. Ayrıca virüs mutasyona uğramaya devam ettikçe ortaya çıkaracağı belirtilerin değişim arz edebileceği de eklenmelidir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal