Köriyi Yemeklerde Kullanmanın Yararları Ne? Köri Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Et, tavuk ve makarna yemeklerinin vazgeçilmezi olan köri baharatını ne sıklıkla kullanıyorsunuz? Çeşitli baharatların birleşiminden oluşan köri ile hangi yemekler lezzetli bir hal alır? Körinin faydaları nelerdir ve hangi yemeklere yakışır gelin birlikte bakalım.

20.08.2019-14:02 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-13:53) Köriyi Yemeklerde Kullanmanın Yararları Ne? Köri Hangi Yemeklerde Kullanılır?

İçerdiği çeşitli vitaminler sayesinde eklem iltihaplarına iyi gelen köri, bunun yanı sıra bilhassa ileri yaşları tehdit eden alzheimer hastalığını engelleyerek beyinin hafızasını kuvvetlendirir. 

KÖRİNİN FAYDALARI NELERDİR?

 - Hem zencefili hem de zerdeçalı bir arada içeren bu baharat sindirim hastalıklarına yarar sağlar. Mide duvarını kuvvetlendiren köri, ülser ve reflü gibi durmları iyileştirir. Mide fonksiyonlarını yükseltir.

- En bilindik özelliği ise sigaranın sebep olduğu tahribatı en aza indirgemesidir. İçerdiği krosin maddesi vesilesi ile akciğer ve boğazdaki zararlı toksinleri idrar yolu ile dışarı atar.

- Eski çağlardan beri bu baharat karışımı karaciğerin yenilenmesi adına kullanılan en etkili doğal ilaçlardandır.

Uzun saatler tok tutan köri kilo vermek isteyenler için de idealdir. Metabolizmayı hızlandırarak vücuttaki yağı hızla yaktırır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal