Köprüler ve yollar arefe gününden itibaren mi ücretsiz olacak? 2022 Ramazan Bayramı'nda otoyollar ve köprülerden ücretsiz geçiş yapılacak mı?

Ramazan Bayramı yaklaşırken milyonlarca kişi arefe gününde yol ve köprüler ücretsiz olacak mı diye sorgulamaya başladı. 2022 Ramazan Bayramı yaklaşırken seyahat planı yapanlar, köprü geçişleri ve otoyolların bayram günlerinde ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor.

26.04.2022-20:25 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-20:25) Köprüler ve yollar arefe gününden itibaren mi ücretsiz olacak? 2022 Ramazan Bayramı'nda otoyollar ve köprülerden ücretsiz geçiş yapılacak mı?

Ramazan bayramının sonuna doğru gelinirken müslümanlar sosyal mecralarda arefe günü ve sonrasında yol ve köprülerin ücretsiz olup olmayacağına dair sorgulamalar yapmaya başladı. Bayrama yaklaşılırken memleketlerine ya da tatile gitmek isteyenler köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağını merak etmeye başladı. 

 Ramazan Bayramı'nda ve  arefe gününde yol ve köprüler ücretsiz olacak mı?

On bir ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayının sonlarına doğru gelinirken bayram için tatile ya da memleketlerine yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar arefe gününden itibaren  otoyollarla köprülerin geçiş ücreti olup olmayacağıyla ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki bayramda ve arefe gününde yol ve köprüler ücretsiz olacak mı?

Köprü ve yollar arefe gününde ücretsiz olacak mı?

Arefe gününde yol ve köprü geçişleri ücretsiz mi?

Arefe gününden itibaren köprü ve otoyol geçişlerinin ücretsiz olacağı açıklandı. Geçişler 5 Mayıs'a kadar ücretsiz olacağı için arefe gününde de vatandaşlar ücretsiz geçiş hakkına sahip olacaklar.

Ramazan Bayramı'nda otoyol ve köprü geçişleri ücretsiz mi?

Karayolları'nın sorumluluk alanında olan otoyol ve köprüler 30 Nisan Cumartesi ve 5 Mayıs Perşembe günlerinde ücretsiz olacak fakat ücretsiz geçişler Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan projelerde uygulanmayacak.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için tek yönlü otomobil geçiş ücreti 2022 yılı için 8.25 TL; gidiş-geliş toplam 16.50 TL'dir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü için ise 2022 yılı otomobil tek yönlü geçiş ücreti 19 TL'dir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal