Komşudan Yeni Adım! Yunanistan'dan Türkiye'ye 6 Ay Sonra Yasakları Kaldırdı

Edirne'de koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde hemen hemen altı ay önce kapatılan ve girişine yasak getirilen Trakya'nın en büyük pazarlarından "Ulus Pazarı" ziyaretçilerine kapılarını açtı.

04.06.2021-16:25 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-16:25) Komşudan Yeni Adım! Yunanistan'dan Türkiye'ye 6 Ay Sonra Yasakları Kaldırdı

Etraftaki şehirler başta olarak Yunanistan ile Bulgaristan'dan binlerce insanın sık sık uğradığı yer olan pazarda, 300 esnaf tezgahlarını açtı.

"Sosyete Pazarı" olarak da adlandırılan pazarda maske, sosyal mesafe ve hijyen önlemleri yürütülüyor, zabıta görevlileri de kontroller yapıyor.

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, pandemi döneminde hem Türkiye'nin hem de Edirne'nin problemli dönemlerden geçtiğini dile getirdi.

''ÖNCE TEDBİR''

Ulus Pazarı'nın Edirne'nin en dikkat çeken tekstil pazarı olduğunu ifade eden Reisoğlu, "Pazarımız cuma günleri için bölgede ciddi bir alışveriş merkezi. Pandemi sürecinde en başta 'önce tedbir' dedik.

Komşudan Yeni Adım! Yunanistan'dan Türkiye'ye 6 Ay Sonra Yasakları Kaldırdı654564

Pandeminin hafiflemesi bittiği anlamına gelmiyor. Vatandaşlarımız tedbiri bırakmadan hijyen, mesafe ve maske kurallarına uyarak bu salgın tamamen ortadan kalkana kadar dikkatli olmalı. Pazarımız 6 aylık bir süreden sonra açıldı, vatandaşlarımız alışverişlerini yapıyor." şeklinde konuştu.

Pazar esnafı Salih Mızrak da pazarın açılmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, şu açıklamada bulundu:

''ESNAF OLARAK ZOR GÜNLER GEÇİRDİK''

"İnşallah bu hastalıktan kurtuluruz. Esnaf olarak zor günler geçirdik, bundan sonra iyi olacağına inanıyorum.

Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelenler bu hafta çok yok. Önümüzdeki haftalarda bunun artacağına inanıyoruz."

Esnaf Kadir Baba da pazarda gelenleri sık sık maske, sosyal mesafe ve hijyen önlemlerine ilişkin ikaz ettiklerini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal