KKTC'den Rumlara Ortak Komite Kurma Teklifi

KKTC Başbakanı Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı ile yaptıkları görüşmeden sonra, sondaj konusunda Kıbrıslı Türk ve Rumların haklarının korunabilmesi için ortak komite kurulması teklifinde bulunacaklarını belirtti

11.07.2019-13:47 - (Son Güncelleme: 11.07.2019-13:40)

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yaptıkları görüşmesinden sonra , sondaj konusunda Kıbrıslı Türk ve Rumların haklarının korunabilmesi için ortak komite kurulması teklifinde bulunacaklarını aktardı.

Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Tatar'ı kabul etti.

Başbakan Tatar görüşmesinin ardından basın üyelerine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı ile ekonomik protokol, sondaj, mülteciler, Rum tarafında Türk firmaların otobüslerine düzenlenen saldırıların ele alındığını belirtti.

Tatar sondaj çalışmaları noktasında Kıbrıslı Türk ve Rumların haklarının aranabilmesi için ortak komite kurulması yönünde talepte bulunulmasına karar verdiklerini belirtti. 

Tatar, Rum tarafında geçtiğimiz hafta Kıbrıslı Türk firmasına ait bir otobüse düzenlenen saldırının da ele alındığını aktararak, bu konuda karşı tarafa bir mektup yazıp bu saldırıyı şikayet edeceklerini ve kınayacaklarını bildirdi.

SURİYELİLERE VİZE UYGULAMASI 

KKTC'ye gelen Suriyelilere ilişkin sıkıntıları da ele aldıkalrını ifade eden Tatar, Ercan Havalimanında kalan Suriyelilerin dün Türkiye'ye gönderildiklerini belirtti.

Tatar, bundan sonra Suriye vatandaşlarına ilişkin vize uygulamasının hayata geçirildiğini belirterek, bu kişilerin eğer vizesi yoksa artık ülkeye gemi ya da uçak şirketi ile gelemeyeceğini aktardı.

TÜRKİYE İLE EKONOMİK PROTOKOL  

Başbakan Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanacak ekonomik protokolde imza aşamasına gelindiğini ve önümüzdeki haftalarda imzaların atılabileceğini belirtti.

Yapılan görüşmede, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın BM Genel Sekreterine yazdığı mektubun görüşüldüğünü ve metnin kendisine de iletildiğini belirten Tatar, bunu değerlendireceğini ifade etti.

Türkiye ile sondaj konusunda yapılan anlaşma doğrultusunda Fatih ve Yavuz gemilerinin bölgede sondaj çalışmaları yaptığını anımsatan Tatar, Kıbrıs Adası etrafındaki zenginliklerde Kıbrıs Türk halkının da hakkı bulunduğunu tekrarladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal