Kızılay 150 Milyon Euro'luk Yatırım Yapmaya Hazırlanıyor!

Kızılay’dan yatırım geliyor. Erzincan ve Afyonkarahisar’da fabrika kurmayı planlayan Kızılay, toplamda 150 milyon Euro’luk yatırım bütçesi ayırdı.

02.11.2021-18:06 - (Son Güncelleme: 02.11.2021-18:06) Kızılay 150 Milyon Euro'luk Yatırım Yapmaya Hazırlanıyor!

Kızılay’dan yatırım geliyor. Erzincan ve Afyonkarahisar’da fabrika kurmayı planlayan Kızılay, toplamda 150 milyon Euro’luk yatırım bütçesi ayırdı. Kuracağı fabrikalar ile hem Erzincan’da hem de Afyonkarahisar’da mali yapıyı güçlendirmeyi ve o şehirde yaşayan vatandaşlara iş imkanı sağlamayı amaçlıyor. Mali yapısını güçlendirmeyi hedefleyen Kızılay, halka arz için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, ayrıca 150 milyon Euro yatırımla Erzincan ve Afyonkarahisar’daki soda fabrikalarında şişe üretim tesisi kuracak. Bir süredir Afyonkarahisar gündeminde konuşulan ama netlik kazanmayan Kızılay’ın büyük yatırımı Kızılay Genel Başkanı’nın son açıklamaları ile netlik kazanmış oldu Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay’ın Afyonkarahisar ve Erzincan’da şişe-cam fabrikası kuracağını açıkladı. Kızılay’ın Afyonkarahisar’da şişe-cam yatırımı yapmayı planladığı bir süredir kulislerde konuşulurken, yatırımın kesinlik kazanması bekleniyordu. Kızılay Genel Başkanı Kınık’ın son açıklamaları ile büyük yatırım netlik kazanmış oldu.

AFYONKARAHİSAR EKONOMİSİNE İVME KAZANDIRACAK

Kızılay, Erzincan’a ve Afyonkarahisar’a 150 milyon Euro’luk yatırım yapmaya hazırlanırken bu yatırımların şehre çok şey katacağı planlanıyor. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Erzincan’da ve Afyonkarahisar’da kuracağı fabrikalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kızılay’ın Afyonkarahisar şehir merkezinde yapacağı-şişe-cam üretim tesisleri ile yüzlerce kişiye istihdam imkanı sağlanacağı gibi, Afyonkarahisar yeni bir üretim alanın daha kazanmış olacak. Ulaşımdan, ambalaja, hammaddeden, depolamaya kadar birçok yan sektörü de beraberinde getirecek olan Kızılay’ın şişe-cam yatırımı Afyonkarahisar ekonomisine yeni bir ivme kazandıracak. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık Afyonkarahisar’da bir süredir konuşulan ama netlik kazandırılamayan yeni yatırımın müjdesini Dünya Gazeteci aracılığıyla verdi. Dünya’nın haberinde şu bilgilere yer verildi; Sadece geçen yıl 20 milyonu aşkın insani yardım ulaştıran ve yardımlarda kamu kaynağı kullanmayan Kızılay, sürdürülebilir insani yardım finansmanı için mali yapısını güçlendirecek projelere imza atmaya hazırlanıyor. Bu aşamada bünyesindeki, çadır, içecek, gayrimenkul gibi faaliyet kollarını Kızılay Yatırım Holding çatısı altında toplayan Kızılay, operasyonel maliyeti azaltmak için 150 milyon Euro yatırımla Erzincan ve Afyon’daki soda fabrikaları bünyesinde şişe üretim fabrikası kuracak.

150 MİLYON TL YATIRIMLA 2 ŞİŞE FABRİKASI KURACAK

Kızılay’ın Afyonkarahisar’da ve Erzincan’da yapacağı yatırımlar hem istihdamı sağlayacağı hem de bölgedeki mali yapıyı güçlendireceği planlanıyor. İçecek gruplarında cam ve ambalaj sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Kızılay Genel Başkanı Kınık, açacağımız şişe-cam üretim tesislerinin hem kendileri adına hem de vatandaşlar adına önemli v gerekli olduğunu vurguladı. Kızılay Genel Başkanı Kınık konuyla ilgili olarak şunları söyledi; Amiral gemimiz Kızılay İçecek’in halka arzı konusunda çalışmamız devam ediyor. Halka arzda yatırım danışmanlığını yürüten banka ile çalışmalarımızı yürüyoruz. Onlar, değerlemelerini kıymetini ortaya koydular. Biz de eğer piyasalar uygun olursa, ekonomik göstergeler açısından uygun olursa bunu halkımızla buluşturmayı arzu ediyoruz. Yatırımlarımızda bir başka ithal ikame olacak olan kan torbası üretimi konusunda da fizibilitemizi tamamladık. Şirketimizi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Burada yüzde 100 dışa bağımlıydık. Tedarik zincirinin küresel anlamda kırılması bizi endişelendirdi. Bunun da adımlarını attık, bu yönde bir yatırımı da tamamlayacağız. Buradaki üretim sadece Türkiye için değil, ihracat için de yapılacak. Tek alıcı biziz, yılda yaklaşık 25 milyon Euro yurt dışına para ödüyoruz. İçecek grubunda cam ve ambalaj konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Ambalaj yatırımı için başka bir kaynak düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili fizibilitelerimizi yaptık. Global perspektifte düşünüyoruz. Dolayısıyla yapının direk bizim fabrikalarla entegre olduğu, lojistik maliyetini, yani boş şişe taşıma maliyetini ortadan kaldırdığımız, maliyeti düşürüp, karbon emisyonunu azalttığımız bir sistem olacak. Mevcut içecek fabrikalarımızın içine şişe fabrikası kuracağız. Böylece boş şişe taşıma masrafından da kurtulacağız. Taşımalarımız tek yönlü olacak. Yaklaşık 150 milyon Euro tutarında yatırım yapacağız. Halka açacağımız oran, hakim ortak olarak kalacağımız bir oran olacak. Biz 9.5 milyar TL bütçeli bir yapı yönetiyoruz.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal